۱۱:۰۲
۱۴۰۴/۰۴/۲۱

فتوای شیخ انصاری و میرزای شیرازی بزرگ بر تحریم قمه زنی

فتوای شیخ انصاری و میرزای شیرازی بزرگ بر تحریم قمه زنی
برخلاف تصور رایج که حرمت قمه‌زنی را محدود به دوران پس از انقلاب می‌داند، اسناد فقهی نشان می‌دهد فقهایی چون شیخ انصاری و میرزای شیرازی نیز در صورت وجود ضرر، آن را حرام دانسته‌اند. نسخه‌ای خطی از رساله «سرور العباد» مؤید این دیدگاه است.
کد خبر: ۱۸۴۱۹

پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز: برخی تصور می‌کنند فتوای حرمت قمه‌زنی تنها مربوط به دوران پس از انقلاب اسلامی و فتاوای امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب است، اسناد فقهی نشان می‌دهد که فقهای بزرگ شیعه همچون شیخ مرتضی انصاری و میرزای شیرازی نیز به صراحت این عمل را در صورت داشتن ضرر، حرام اعلام کرده‌اند. نسخه‌ای خطی از رساله‌ی «سرور العباد» با حواشی میرزای شیرازی، سندی روشن بر این حقیقت است.

متن فتوا:

«در تعزیه‌داری حضرت امام‌حسین علیه السلام اگر شخص زخمی مثل تیغ و غیره بر خود بزند که ضرر باشد بر بدنش، حرام است؛ اما اگر [عزاداری به] قسمی باشد که درد و اَلَمش در همان وقت تعزیه‌داری باشد نه بعد از آن، مثل سینه‌زدن به طور متعارفِ ناس [مردم] که سیاه و سرخ شود، ضرر ندارد.»

صفحه ۷۰ نسخه خطی رساله سرور العباد شیخ انصاری با حواشی میرزای شیرازی اول

متاسفانه فتاوای علمای طراز اولی مثل شیخ انصاری و میرزای شیرازی و صاحب عروه (سید یزدی) و... در این زمینه کمتر منتشر شده و باعث شده برخی خیال کنند قمه زنی از زمان امام خمینی ره به بعد تحریم شد!

فتوای شیخ انصاری و میرزای شیرازی بزرگ بر تحریم قمه زنی

گزارش خطا
ارسال نظر