پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز: حجتالاسلام والمسلمین امیرحسین کامل نواب در گفتوگویی پیرامون آسیبهای وارد شده به مفهوم عفاف و حجاب در جامعه ایرانی، نقش فرقهها و جریانهای نوظهور، سوءبرداشتها و بدعتهای رایج، و سوءاستفادههای ابزاری از حجاب و بیحجابی، به تشریح چالشها و راهکارهای مقابله با این آسیبها پرداخت.
رشد فرقههای نوظهور؛ یکی از مهمترین تهدیدات اجتماعی برای عفاف و حجاب
حجتالاسلام نواب با اشاره به ماهیت وجودی فرقهها و جریانهای نوظهور، اظهار داشت: این گروهها اساساً با هدف مقابله با فرهنگ دینی و ملی ما به وجود آمدهاند و هر آنچه که به هویت دینی و ملی ما مربوط میشود، مورد هجمه این فرقهها قرار میگیرد.
وی با تأکید بر اهمیت حجاب و عفاف در فرهنگ دینی و ملی، تصریح کرد: تقریباً تمامی فرقهها و جریانهای معاند، به نوعی با این فرهنگها در ستیز هستند. برخی از فرقهها در حوزه دینی فعالیت میکنند و شاید کمتر در این موضوع [حجاب] ظهور و بروز داشته باشند، اما فرقههای سکولار و نوظهور، همگی به نوعی نفی حجاب میکنند و با روش های مختلف به مقابله با آن میپردازند.
نقش فرقهها در چالشهای هویتی و فرهنگی
حجتالاسلام والمسلمین امیرحسین کامل نواب در ادامه، با اشاره به نقش فرقه ها در مقابله با فرهنگ و هویت اجتماعی مردم، بیان کرد: حجاب بخشی از هویت ماست و باید بررسی کنیم که هر کدام از فرقهها در چه زمینهای تأثیر میگذارند. به عنوان نمونه فرقههایی که در حوزه ملیگرایی و باستانگرایی فعالیت میکنند و متأسفانه در حال ترویج تفکرات خود هستند، با ایجاد انحراف در فرهنگ ملی و اصیل ایرانی، به طور خاص حجاب و عفاف را مورد هدف قرار دادهاند.
وی افزود: جریانهای غربگرا نیز به اسم آزادی به دنبال حذف حجاب هستند و از ابزارهای مختلف برای تأثیرگذاری استفاده میکنند. گاهی اوقات کارایی حجاب را زیر سوال میبرند و گاهی اوقات با ارائه تعاریف نادرست از حجاب، افراد را دچار خطای شناختی میکنند. متأسفانه برخی از گروههای دیگر نیز به این مسائل پر و بال میدهند.
سوءبرداشتها و بدعتها؛ زمینهساز دوری از معنویت حجاب
حجتالاسلام نواب در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش سوءبرداشتها و بدعتهای رایج در فاصلهگرفتن مردم از اصل معنوی حجاب اشاره کرد و گفت: فرقهها با جعل واقعیت و ارائه معنویتهای کاذب، سعی در جذب افراد دارند. این گروهها معنویتی را تبلیغ میکنند که بر اساس خواستههای نفسانی افراد برنامهریزی شده که حجاب و بسیاری از آموزه های دینی در آن جایگاهی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه حجاب جزو لاینفک معنویت در دین اسلام است، اظهار داشت: در عرفانهای نوپدید، واژههای حجاب و عفاف تحریف شده و به معنای درستی به کار نمیروند. این موضوع باعث میشود که مردم پس از گرایش به این عرفانها، به معنویتی که میخواهند نرسند و تصور کنند که دین و معنویت کلاً مناسب آنها نیست.
این کارشناس مذهبی در ادامه، به بدعتهای رایج در زمینه حجاب اشاره کرد و گفت: برخی از افراد نیز به این دلیل جذب عرفانهای نوپدید میشوند که حجاب را به شیوهای تعریف میکنند که با حدود شرعی سازگاری ندارد و به تعبیر دیگر، “حجابِ آزاد” را ترویج میکنند. این افراد تصور میکنند که نگاه شرع نسبت به حجاب همین است، در حالی که این تصور کاملاً نادرست است.
وی در پایان تصریح کرد: این افراد هر چقدر بیشتر تلاش کنند، از مقصد دورتر میشوند و در نهایت از اصل معنوی که خداوند مقدر کرده، فاصله میگیرند.
سوءاستفاده ابزاری از حجاب و بیحجابی
حجتالاسلام نواب در پاسخ به سوالی درباره سوءاستفاده ابزاری از بیحجابی، گفت: جریانهای مختلفی از بیحجابی به عنوان یک ابزار استفاده کردهاند. به عنوان مثال، در جریان چهارشنبههای سفید، شبکههای بهایی و منافق با مانور دادن بر روی کشف حجاب و انتشار گزارشهای مردمی، سعی در قدرتنمایی داشتند و میخواستند نشان دهند که چه تعداد نیرو در داخل کشور دارند. همین افراد بعدها در سال ۱۴۰۱ به خیابانها آمدند و به ابزاری برای جریانهای انحرافی و معاند تبدیل شدند و جنگ شناختی درواقع یعنی همین که نیروهای داخلی یک کشور را به گونه ای تحت تأثیر قرار دهی که خودشان علیه حاکمیتشان دست به قیام بزنند حالا ابزار تأثیر گزاری می تواند حجاب باشد می تواند مسائل اقتصادی باشد یا هرچیز دیگری.
وی در ادامه، با اشاره به سوءاستفاده از حجاب، اظهار داشت: اما در مقابل فرقه های سکولار و غیر مذهبی، برخی از جریانها و مکاتب انحرافی که در شهرهای مذهبی حضور دارند، با نوع پوشش خود سعی میکنند افراد متدین را به سمت خود جذب کنند. این گروهها با تظاهر به داشتن حجاب شدید، افراد را به سمت خود میکشانند و پس از جلب اعتماد آنها، تفکرات انحرافی خود را ترویج میکنند. متأسفانه این مسئله در مشهد نیز وجود دارد.
منبع: زیست عفیفانه