پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز: موج کرهای (هالیو) واژهی جدیدی است که به گسترشِ جهانی فرهنگ کره جنوبی از دههٔ ۱۹۹۰ به این سو اشاره دارد. کشور «جومونگ» و «سوسانو» بزرگترین صادرکننده فرهنگ عامه و جذب گردشگر از طریق صادرات فرهنگی را دارد. صنعت موسیقی پاپ کرهای (کیپاپ) و صنعت فیلم کرهای (کیدرام) از بارزترین محصولات این موج است و طرفداران بسیاری در جهان و از جمله در ایران پیدا کرده است. هر فرهنگی در مقابل فرهنگ دیگر یک نکات مثبت و یک نکات منفی دارد؛ فضای طرفداری(فندومی) جریانی است که در آن آسیبهای این موج را مشاهده میکنیم. در بین بخش قابل توجهی از دانشآموزان ایرانی، طرفداران افراطیِ این موج نیز وجود دارد و فعالیت دانشآموزان در این جریان فندومی باعث تزلزل در باورهای دینی و معنوی، فرهنگی و ملی شده است. برخی از این طرفداران افراطی(فنها) بین فرهنگ ایران و کره، فرهنگ کره را برمیگزینند و بین باورهای دینی و ملی ایران و کره، باورهای کرهای که از طریق همین موج کرهای فراگرفتهاند را ترجیح میدهند.
کره جنوبی از طریق علاقهمندی طرفداران موج کرهای به فیلم و موسیقی کره، جذب گردشگر و کسب درآمد میکند. افزایش علاقه جهانی به فرهنگ کرهای و به ویژه کیپاپ، باعث شده تا بسیاری از طرفداران این سبک، به کره جنوبی سفر کنند و حتی به یادگیری زبان کرهای بپردازند. برخی از این افراد به بازدید از مکانهای فیلمبرداری موزیک ویدئوها و سریالهای کرهای میپردازند. «کره جنوبی در تلاش برای بازگرداندن صنعت گردشگریِ خود به سطوح پیش از همهگیری کووید ۱۹، اعلام کرد که به زودی ویزای جدیدی تحت عنوان «ویزای آموزش فرهنگ کی» راهاندازی خواهد کرد. این ویزا به اتباع خارجی علاقمند به آموزش در زمینههای رقص، طراحی رقص و مدلینگ مربوط به «کیپاپ»، اختصاص خواهد یافت. بر اساس اعلام وزارت دارایی کره جنوبی، متقاضیان برای دریافت این ویزا لزوماً نیازی به شرکت در آزمونهای انتخابی یا داشتن پیشنهاد از آژانسهای استعدادیابی نخواهند داشت. جزئیات بیشتری قرار است در ادامه سال جاری اعلام شود. برخی کارشناسان معتقدند این اقدامات میتواند به افزایش نیروی کار و کاهش بحران جمعیتی این کشور کمک کند. کره جنوبی پایینترین نرخ فرزندآوری در جهان را دارد.»[۱]
این تصمیم کره جنوبی، برای جذب گردشگر بیشتر است، اما با توجه به اینکه کره دارای نرخ فرزندآوری پایینی است و به دنبال نیروی کار جوان نیز میباشد، برخی از این افرادی که ویزای آموزش فرهنگ کی را دارند، بعد از فارغالتحصیلی این دوره، در همان کره باقی خواهند ماند؛ یعنی نیروی جوان ایرانی در حوزه صنعت موج کرهای خدمت خواهد کرد؛ جوانی که باید متأثر از عدالت خواهی و انقلاب اسلامی در مسیر توسعه عدالت طلبی، آزادی خواهی و ترویج حقایق حق تعالی در جهان باشد، خود مروج مکتب الحادی اومانیسم محور ظالم خواهد شد.
آسیب این ویزا برای ایرانیان بیشتر از دیگر کشورها خواهد بود؛ زیرا در ایران، آموزش در زمینههای رقص، طراحی رقص، مدلینگ و موسیقی و... همانند سایر کشورها یک فعالیت جدی و اثرگذار تلقی نمیشود و امکانات و شرایط تحقق این امرهم وجود ندارد، بهویژه برای دختران و بانوان محدودیتهایی در کشور وجود دارد که با این شرایط ویزای آموزش فرهنگ کی، احتمالاً اقبال برخی طرفداران ایرانی بهویژه دختران کم سن و هیجان زده را شاهد خواهیم بود.
با فارغ التحصیل شدن از این دوره و برگشت به ایران، طبیعتاً فارغ التحصیلان سعی در فعالیت در همین موضوع را خواهند داشت و با تولیدات رسانهای و ایجاد آموزشگاه برای انتقال آموختهها و ... فصل جدیدی از درگیری مخاطبان ایرانی با موج کرهای را شاهد خواهیم بود. بنابراین، دور نیست که شاهد ایجاد گروههای موسیقی مروج شهوتپرستی با کیفیت تولیدات کرهای در ایران باشیم. البته تلاشهای ناموفقی هم برخی ایرانیها در این حوزه داشتهاند که با این آموزشها، احتمالاً شاهد فعالیتهای مؤثر و جریانساز خواهیم بود.
البته در حال حاضر این ویزا در حال برنامه ریزی است و هنوز به مرحله اجرا نرسیده و تا به مرحله اجرا برسد فرصت کافی وجود دارد تا مسئولان فرهنگی یک واکنش مناسب در این موضوع طراحی کنند.
حداقل واکنش مدیران و فعالان دینی وفرهنگی باید این باشد که از حالت منفعل و بدون برنامه بودن خارج شوند. علاج واقعه قبل وقوع باید کرد.
[۱] سایت رادیو فردا، تیتر خبر: ویزای جدید کره جنوبی برای علاقهمندان خارجی «کی-پاپ»، ۵ تیر ۱۴۰۳