این کتاب در چهار فصل معنویت گرایی جدید در عالم نظر، گفتگو با معنویت گرایان جدید ایرانی، وضعیت شهر تهران به مثابه مشتی از خروار و بررسی انتقادی روایتهای ایرانی درصدد آسیبشناسی و معرفی شاخصهای بومی و دلایل رویآوری افراد به معنویتگرایی جدید پرداخته است.
«معنویت بیسامان» در پی ریشهیابی علمی چرایی گرایش به معنویتگرایی جدید که ازجمله تهاجمات فرهنگی، الگوها و انگارههای شبه معنوی جدید در طبقات و گروههای اجتماعی است منتشر شده است؛ معنویتهایی که به تعبیر مقام معظم رهبری عرفانهای کاذب و بدلی و به دنبال سیطره تفکرات الحادی و دکانداری معنوی هستند.
اینکتاب برای پاسخ به پرسشهای از این قبیل که گرایش معنویت گرایی جدید در میان ایرانیان چه ابعادی دارد و عوامل و زمینههای آن کدام اند و کنشگرانی که به آن گرایش مییابند چه ویزگی هایی دارند و نسبت این ویژگیها با شرایط جامعه ایرانی کدام است علاوه بر متون و پژوهشهای موجود به سراغ معنویت گرایان ایرانی و تحلیل مضمونی آنها، علل و زمینهها و همینطور شاخصهای دقیق متناسب با زیست بوم ایرانی رفته است و با مصاحبههای نیمه ساختار یافته سعی کرده است به این سوالات پاسخ دهد.
در بخشی از اینکتاب میخوانیم:
«زمینه دوم: عاطفه گرایی
عاطفه گرایی به معنای تاکید بر نقش عوامل انگیزشی و عاطفی در انجام یا ترک عمل است تا عوامل عقلانی و معرفت شناختی. عاطفه گرایان به آن عوامل اخلاقی اصالت میدهند که مبتنی بر هیجانات و عواطف باشند.
دین داری احساسی:
کنشگری که مبنای کنش دینی خود را حس خود قرار دهد و تنها برای برقراری نوعی ارتباط عاطفی با خداوند و بزرگان دینی به دین رجوع میکند دین داری اش احساسی است. چنین حالتی در گفت و گو با معنویت گرایان (حداقل در دوره دین باوری شأن) با عدم انتخاب آگاهانه دین و ساختن ریاضتهایی خود ساخته برای اعلام احترام خود در قبال خداوند و همچنین با برقراری ارتباط صرفاً عاطفی با دین و ترجیح برنامههای پرشور و حال به جلسات افزایش دهنده آگاهی دینی مشاهده شد.»
اینکتاب با ۳۱۱ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۵۶ هزار تومان منتشر شده است.