همسر شهید دستغیب خانم فاطمه
حق نگهدار میگوید: «ایشان همان قدر که نسبت به مقام امامت و رهبری تولی
داشت، از هر عنصری که در جهت خلاف امام بود، به شدت تبری میورزید، چنان که خود میگفت:
هنگامی که در مجلس خبرگان قانون اساسی دیدم بنیصدر در مورد ولایت فقیه که اساس
نظام الهی جمهوری اسلامی است، آن هتاکیها را نمود، بر خود واجب دانستم به دفاع از
ولایت فقیه برخیزم و مطالبی را از تریبون مجلس بیان نمایم. نمونه دیگری از تبری
وی، تنفر شدید از گروهگرایی و گروهکها بود که همواره در سخنانش آنها را نصیحت میکرد
و به تبعیت از حق فرا میخواند». همسر شهید دستغیب در ادامه میافزاید: «ایشان به
اصل ولایت فقیه معتقد بود و هر چند به امام ارادت خاصی داشتند، ولی نه اینکه آن
را منحصر به حیات امام بدانند. ایشان اگر زنده بودند، قطعاً از ولی فقیه زمان حمایت
کامل میکردند، کما اینکه در مجلس خبرگان قانون اساسی با تمام قدرت از این اصلی
دفاع کردند».
حجت الاسلام محمد مشکین فام هم درباره ولایت پذیری آیتالله دستغیب گفته است: «بحث ولایت فقیه از قدیم مورد اختلاف بوده، آیتالله نجابت در سال57 کتابی نوشت با عنوان "ولایت مطلقه فقیه" و با ادله اجتهادی آن را ثابت کرد. این را آیتالله نجابت در تقابل با آرای آیتالله شریعتمداری نوشت. شهید دستغیب در این گونه مسائل قطعاً تابع آیتالله نجابت بود و لذا مسئله ولایت فقیه، فهم او بود و بیش از اینها هم بود. بنابراین نظریه ولایت مطلقه فقیه در سال 64 برای همه مطرح شد، ولی هفت سال پیش که مرحوم آقای نجابت مطلب محکمی نوشت و کتابش هم چاپ شد و شهید دستغیب هم گفت: خیلی خوب است، فقط سنگین است، علمیتش خیلی بالاست.»
حجتالاسلام غلامرضا کتیبه در مورد اعتقاد آیتالله دستغیب به ولایت فقیه میگوید: «شهید دستغیب در خطبههای نماز جمعه فریاد میزد: «ولایت فقیه، ولایت علی(ع) است؛ ولایت امام و نایب امام است. در زمان حضور امام، ولایت از آن اوست و در زمان غیبت ایشان، ولی امر امام است و در مقابل طاغوت زمان قرار گرفته است.»
اصغر صحرایی نظر شهید دستغیب
را درباره ولایت فقیه این گونه بیان میکند: «ایشان علاقه شدیدی به اهل بیت و امام
حسین داشت و تابع محض امام خمینی بود، بسیار روی ولایت فقیه تأکید داشت و میگفت
مرجع و رهبر باید یکی باشد، وقتی افراد میآمدند و میپرسیدند مقلد چه کسی باشیم، میگفت
امام خمینی هم رهبرند و هم مرجع با وجود ایشان شما حق ندارید از کس دیگری تقلید
کنید».
به گفته یکی از نزدیکان وی: «بعضی پیشنهاداتی میدادند که معنایش پیشی گرفتن از امام بود و برخی محافظه کاری و حرکت کند را توصیه میکردند، ولی معظم له به هیچ یک اعتنایی نکرد و مکرر تأکید میکرد هرکس میخواهد بداند در زمان ظهور امام زمان (عج) نسبت به آن حضرت چه موضعی خواهد داشت، ببیند الان نسبت به نایب برحقش امام خمینی چگونه است. آیتالله شهید دستغیب به همان اندازه که نسبت به مقام امامت و رهبری تولی داشت، به همان گونه نسبت به همه کسانی که خالصانه و برای خدا به امام راحل تأسی جسته و حقیقتا از او پیروزی میکردند، مهر میورزید و ایشان را حمایت و ترویج میکرد. از جمله در رابطه با رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنهای - مد ظله العالی - هنگامی که رئیس جمهوری بودند میگفت: چیزی که بنده نسبت به این شخص بزرگ فهمیدهام، این است که فردی است خدایی، هواپرست نیست، مقام نمیخواهد، نمیخواهد قدرت به دست بگیرد، امتحان خودش را پیش از پیروزی و بعد از پیروزی انقلاب داده است، در هر پستی که بوده امتحان خودش را داده است، کسی که امام جمعه تهران باشد، آن وقت به جبههها برود و در سنگرها از اسلام دفاع کند. این مرد بزرگ مقامی برای خودش قائل نیست، به عین مثل رهبر عظیم الشأن امام فرموده به من خدمتگزار بگویید بهتر است از اینکه رهبر بگویید. آقای خامنهای هم این جوری است، مقام نمیخواهد؛ مقام بر روی او اثر نمیگذارد».