خبری تحلیلی فرقه نیوز

کد خبر: ۸۴
تاریخ انتشار: 26 دی - 1394 13:21

روابط بهائیت با سازمان سيا و كاخ سفيد

در تاريخ و حتي در كتب و نشريات خود بهائيان، شواهدي زيادي دال بر پيوند و همكاري آنان با مقامات دولتي و حتي امنيتي امريكا وجود دارد.
گروه بهائیت-فرقه نیوز، در تاريخ و حتي در كتب و نشريات خود بهائيان، شواهدي زيادي دال بر پيوند و همكاري آنان با مقامات دولتي و حتي امنيتي امريكا وجود دارد، كه در ادامه میخوانید:

 ارتباط با مستشاران امريكايي در ايران

در اين باره، نمونه وار به دو مورد اشاره مي كنيم: 1. همراهي و مهمانداري بهائيان از مستشاران امريكايي در ايران، نظير ميزباني و پذيرايي هوشمند فتح اعظم (عضو بعدي بيت العدل بهائيان در اسرائيل) دردهه 1320ش از رابرت لي كيوليك. [1]. حضور ادوار شلسينگر (مبلغ يهودي تبار بهائي امريكايي و عضو هيات مستشاري نظامي آن كشور در صنايع الكترونيك ايران عصر پهلوي) پس از بازنشستگي در كلاسهاي تبليغي بهائيان در ايران.

پيوند با ارتش امريكا
 مجله اخبار امري، ارگان بهائيان، در سال 1351 ش تحت عنوان «فعاليت هاي ايالات متحده امريكا» گزارش مي دهد كه: «در كتابي كه به زودي از طرف ارتش ايالات متحده امريكا چاپ مي شود مطلبي درباره ديانت بهائي درج خواهد شد» مجله مزبور در ادامه خاطر نشان مي سازد كه: «اين پيشرفتي است بسيار بزرگ، زيرا اطلاعاتي صحيح درباره امر بهائي در اختيار خوانندگان مي گذارد». [2]

همين مجله در پاييز 1340 تحت عنوان «درباره يك مشاور بهائي» مي نويسد: «نشريه (مريلند) در شماره فوريه 1960 خود مقاله اي درباره توسعه برنامه هاي شعبه دانشگاه (مريلند) در شهر (سئول) پايتخت كره جنوبي منتشر و آقاي (ويليام. هـ. ماكسول) را يكي از چهار متصدي عمده اين شعبه معرفي و ذكر كرده است كه آقاي (ماكسول) يك مبلغ بهائي و مشاور فرهنگي ارتش هشتم امريكا است». [3].

پيوند با مقامات كشوري امريكا
 در جلسه جوانان بهائي امريكا كه در ايام كنفرانس جهاني بهائيان در امريكا (سنت لوئيز ـ ميسوري، اوت 1974) برگزار شد، در كنار تلگرافهاي تبريك محافل ملي بهائيان نقاط مختلف جهان (از جمله ايران)، فرماندار ايالت (كانزاس) نيز «تلگراف تبريكي مخابره كرده و متذكر شده بود اميدوارم كنفرانس آينده بهائيان امريكا در (كانزاس) تشكيل شود». [4].

پيوند با سفارت امريكا و سازمان سيا
 اخبار امري (سال 1351، ش 15، ص 4819) تحت عنوان «چاد» مي نويسد: «دوشيزه يزدي درباره سفرشان به چاد نيز گزارش مي دهند: من به اتفاق مهاجرين براي يك مدت پيشنهادي 13 روزه به مسافرت رفتم. درست قبل از عزيمت با سفير امريكا و رئيس گروه صلح در چاد ملاقات كردم. هر دو درباره امر اطلاع داشتند و شخص دوم درباره عادات و سنن و معتقدات ده نشينان مناطق اطلاعات مختصري به من داد كه برايم بسيار مفيد بود و مرا در موقعيت محكمي قرارداد. به ياد مي آورم كه حضرتولي امرالله [شوقي افندي] به مهاجرين توصيه مي فرمودند كه با السنه و عادات و سنن مناطق مهاجرتي خود آشنا شوند تا از آن راه با شرايط محلي شيوه تبليغ را تطبيق دهند. حكمت اين نكته را بعدا به راي العين ديدم. هنگامي كه به گروهي از اهالي ده كمك مي كرديم كه به اولياي ده راي بدهند زنها از دادن راي امتناع مي كردند. آنها بيسواد بودند و ما چند نفر مرد را مأمور كرده بوديم كه راي آنان را برايشان بنويسند. كاشف به عمل آمد كه يك زن نمي تواند نام يك مرد، خصوصا نام شوهر خود، را در حضور مردان ديگر بر زبان راند. اين نكته جزئياز اطلاعاتي بود كه نماينده اداره اطلاعات امريكا در فوت لامي در اختيارم گذارد و لذا من نقش نويسنده را براي زنان ايفا كردم...». همين مجله از سفر روحيه ماكسول (همسر شوقي و از رهبران بهائيت پس از او) در مارس 1971 به آفريقا سخن مي گويد كه در 3 مارس «به (مونرويا) وارد شدند و بهائيان جنوب و غرب منطقه (ليبريا) حضور يافتند و با وجود اين كه دو ماه از كنفرانس ليبريا نگذشته بود دو مرتبه برنامه اي راديويي و تلويزيوني راجع به امر مبارك برگزار گرديد. در يكي از اين مصاحبه هاي تلويزيوني، حضرت خانم [ماكسول] با سفير امريكادر صفحه تلويزيون ظاهر شدند». [5].
سپهبد عبدالكريم ايادي، پزشك مخصوص محمدرضا، نيز از كساني بود كه شديدا به ارتباط با سيا مظنون بود. در سال 1358 مقارن با اولين سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، كشورمان شاهد تنبه و بازگشت جمعي از بهائيان به اسلام و اقدام آنها به تاسيس گروهي تحت عنوان جنبش آزادي بخش بهائيان ايران (جابا) و انتشار نشريه اي به نام احرار عليه بهائيت بود. گروه ياد شده «ضمن انتقاد از تشكيلات بهائيت قبل از انقلاب، از همه كساني كه در دوران شاه براي بيگانگان جاسوسي كرده و در پستهاي حساس آب به آسياب دشمنان ايران ريخته اند انتقاد نمود. مثلا در شماره يكم تيرماه [58، ص 6 نشريه احرار] خبري را از زبان اسدالله مبشري وزير دادگستري وقت منتشر كرد كه مي گويد: تيمسار ايادي پزشك خصوصي شاه براي سازمان سيا جاسوسي مي كرده است و مأموريت داشته اگر شاه قدمي برخلاف منافع امريكا بردارد او را به قتل برساند». [6]

پيوند با كاخ سفيد
 در اين زمينه ميتوان به حضور بهائيان شاخصي چون فيروز كاظم زاده در كسوت مشاوران فرهنگ كاخ سفيد و فراتر از آن، حمايت آشكار روِساي جمهور امريكا (نظير ليندن جانسون و رونالد ريگان) از اينفرقه در سالهاي پيش و پس از انقلاب اسلامي ايران اشاره كرد. مجله اخبار امري (مهر 1346، ش 7، صص 287 ـ 286)، بخش «اخبار جامعه جهاني بهائي ـ امريكا»، از پيام تبريك ليندن جانسون به محفل بهائيان امريكا به مناسبت صدمين سالگرد تاسيس بهائيت ياد مي كند. جانسون، كهرقيب كندي بود و پس از قتل «مشكوك» وي روي كار آمد، در زمان خود ارتباط امريكا با اسرائيل را به نقطه عطف رساند و استيون گرين، مورخ امريكايي، در كتاب «جانبداري؛ روابط سري امريكا و اسرائيل» (ترجمه سهيل روحاني) نقش فعال و موثر دولت جانسون در همكاري با اسرائيلبر ضد اعراب در جنگ شش روزه را بوضوح ترسيم كرده است. پيام تبريك جانسون نيز در همان دوران صادر شده است. نكته جالب توجه در اين پيام آن است كه رئيس جمهور صهيونيست امريكا خطاب به محفل بهائيان امريكا تصريح مي كند: «هدف شما با هدف امريكا يكي است»! متن گزارش اخبار امري چنين است: «پيام رئيس جمهور امريكا به محفل ملي امريكا به مناسبت جشن صدمين سال اعلان عمومي امر كه در شهر شيكاگو، ايالت ايلينوي از تاريخ 5 تا 8 اكتبر منعقد بوده است، پيام ذيل از پرزيدنت ليندون جانسون واصل و در جلسه عمومي قرائت گرديد. محل انعقاد جشن تالار (پالمر هاوس) و ناطقين جلسه آن شب جنابان اسقف جميز پايك و دكتر فيروز كاظم زاده بوده اند. كاخ سفيد ـ واشنگتن 6 اكتبر 1967 خطاب به اعضاي محفل ملي بهائيان ايالات متحده امريكا خرسندم كه صدمين سالگرد يكي از وقايع تاريخ پرحادثه امر بهائي را تهنيت گويم واذعان كنم كه مساعي شما موجب ترويج خير مي گردد. مقصد شما محبت است و بذر حق و عدالتي كه افشانده ايد عالم بشريت را بهره اي وافر از ثمرات مساعي شما خواهد بود. هدف شما با هدف امريكا يكي است و آرزوي شما آرزوي همه افراد خيرخواه است. ملت امريكا در جميع جهات برايايجاد دنيايي تلاش مي كند تا در آن جايي جهت بغض و عناد نباشد و همه ابناء بشر، راه صلح پويند و در آزادي، تفاهم و عزت، زندگي كنند. همه افراد متفكر و دورانديش، رسالت دين بهائي را تكريم و تجليل مي كنند. زيرا هر يك از ما در انتظار روزي است كه كره ارض يك وطن شود و كليه ابناء بشر ساكنان آن. ليندن جانسون». به همين نمط بايد به حمايت صريح ريگان پس از پيروزي انقلاب اسلامي از جاسوسان بهائي در ايران اشاره كرد، كه با پرخاش قاطع امام خميني مواجه شد و شرح آن مجالي ديگر مي طلبد.

پی نوشت:

 [1] آهنگ بديع، سال دوم (1326)، ش 15 و16، صص 5 - 16.
 [2] اخبار امري، سال 1351، ش 5، ص 151.
 [3] همان، سال چهلم، مهر 1340، ش 7، ص 390.
 [4] همان، سال 1353، ش 11، ص 314 و 318.
 [5] همان، سال 1350، ش 14، ص 497.
 [6] بهائيت در ايران، دكتر سيد سعيد زاهد زاهداني، ص 274 ـ 273.

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
آخرین اخبار