۱۵:۳۰
۱۴۰۰/۰۸/۲۵
بررسی ادعای رهبران یوگا

آرامش کاذب با چاشنی عرفان هندی

یوگیست ها خودشان را الهام بخش بشریت می دانند و ادعاهای نجات بشریت را دارند!
کد خبر: ۱۷۵۶۴
فرقه نیوز-بخش عرفان های نوظهور، امروزه یوگا در سرتاسر جهان در حال ترویج و گسترش بوده و طرفداران زیادی هم پیدا کرده است. در کشور ما هم این ورزش تا آنجایی گسترش یافته که از فضای کتابخانه و باشگاه های ورزشی گذشته و به محیط کوچه و بازار و محیط کار و اماکن آموزشی و مدارس رسیده است و باشگاه ورزشی یوگا فعالیت خود را در قالب باشگاههای به اصطلاح ورزشی شروع کرده اند. 

اگر سری به فضای مجازی بزنیم بیشتر متوجه گسترش یوگا بین مردم کشورمان خواهیم شد؛ مثلا می فهمیم که یوگا به زبان فارسی حجم بالایی را به خودش اختصاص داده است؛ به گونه ای که با جست‌وجوی ساده اینترنتی در مورد واژه یوگا، بیش از دو میلیون و پانصد هزار یافته به فارسی، پیدا می‌شود و بیش از هزار مطلب به زبان فارسی در سایت‌ها و وبلاگ‌ها یافت می‌شود. همچنین دهها پایگاه الکترونیک مستقل هم برای تبلیغ یوگا در فضای سایبر عرض‏ اندام می‌کنند. 

 اما واقعا یوگا چیست؟ 

خیلی از مردم عادی که حداقل برای شروع وارد فضاهایی می شوند که یوگا کار می کنند از حقیقت و ماهیت اصلی یوگا بی خبرند. آنها تنها به کلاس یوگا می روند تا با انجام برخی از حرکات یوگا و برخی از تمرکزها صرفا یک ورزشی کرده باشند و ساعات آرامی را سپری کنند؛ یا به کلاس یوگا می روند  تا بین انواع و اقسام یوگاهایی که این روزها مثل قارچ سر بر می آورند- از یوگای زایمان گرفته تا یوگای صورت و خنده و...- یکی را انتخاب کنند و شرایط بهتری برای خود بسازند.

اما کم کم مساله برایشان کمی تغییر پیدا می کند و ناخواسته و به تدریج وارد وادی خاصی می شوند که آنها را با برخی از آیین هندویی مرتبط درگیر می کند.

بله ؛ واقعیت چیز دیگری هست. همه شواهد و مدارک نشان می دهد که ورزش دانستن یوگا یک مساله کاملا اشتباه است و به تعبیر پدر یوگای ایران اینکه یوگا را تنها ورزش بدانیم خیانت بزرگی است.  

در حقیقت یوگیستهای اصیل و معلمان یوگا در کشور ما همه و  همه نگاهی عرفانی به یوگا دارند و فارغ از بحث های ورزشی به دنبال راه نجات در یوگا هستند. بنابراین خیلی خیلی ساده اندیشانه است  اگر بخوایم یوگا را صرفا یک ورزش بدانیم.

بله یوگا به عنوان یک طریقت تا حدود ۱۵۰ سال قبل هم به عنوان عرفان مطرح بود؛ تا اینکه از آن دوره به بعد یوگا به عنوان یک ورزش و تکنیک مناسب برای سلامت جسم و روان به دنیا معرفی شد.

نظر یوگیست های اولیه و مبدعان یوگا چیست؟

یوگا در اصل یکی  از آیین های قدیم هندوهاست که بیش از 2500 سال قدمت دارد. فلسفه نظری سانکیهه که یکی از مکاتب فلسفی هند است، اساس و پایه یوگاست. ریشی کاپیلا، فلسفه سانکیهه را پایه ریزی کرد.و یوگا در حقیقت، جلوة عملی این فلسفه است.  

بنابراین یوگا در حقیقت از هندوئیزم آمده و به عنوان عرفان عملی هندو‌ها مطرح است و فردی به نام پتنجلی آن را تدوین کرده بود که در متون باستانی هندو‌ها همچون ودا‌ها و اوپانیشاد‌ها ریشه دارد.

مروجين اصلي يوگا اين مکتب را نه فقط يک ورزش بلکه معبري براي وصول به حقيقت مي¬دانند.در واقع یوگا را نمی‌توانیم از هندوییسم جدا کنیم. تعالیم یوگا بعد آیینی و شریعت هندوییسم است و ریشه آن در متون مقدس این دین است. 

مروری در آنچه در یوگا برآن تاکید می شود بیش از بیش حقیقت مساله را روشن خواهد ساخت. برای نمونه یوگا با خدای شیوا ارتباط زیادی داشته و از اتحاد با شیوا، بت هندوها حرف می زند. در حقیقت یوگا با باورها، آیین‌ها و خدایان هندویی اجین شده و شکلی از جنبه‌ی آیینی و پرستش خدایان  هندویی به شمار می رود. یا با آیین مانترای هندی  که از آیین های جنسی و مرتبط با بدن هست خیلی ارتباط دارد. اعتقاد به تناسخ هم که میان هندی ها رایج است در یوگا وجود داشته و یوگیست ها سخت به آن اعتقاد دارند و در آموزه های یوگا به وفور از آن یاد می شود. 

ادعای وجود مراکز انرژی و چاکراهها  در بدن هم از اصول یوگا به شمار می رود.  البته  هنوز هم معلوم نیست این ادعاها واقعیت داشته باشد و هیچ راهی برای اثبات وجود چاکراهها و مراکز انرژی نه از سوی یوگیست ها ارائه شده و نه علوم بشری وجود آنها را تایید کرده است. 

همچنین جالب است که بدانید رهبران یوگا  ادعای نجات انسان را دارند و یوگا را جایگزین ادیان و بلکه بهتر از آنها می دانند. می شود در 3 سطح ادعای بزرگان یوگا رو مطرح ساخت: 

جایگزین دین 
شبیه دین
برتر از دین

در حقیقت یوگیست ها خودشان را الهام بخش بشریت می دانند و ادعاهای نجات بشریت را دارند! 

جالب است که حتی رهبران یوگا در ایران هم مدعی نیستند که یوگا صرفا یک ورزش است.یعنی آنهایی که مروج اصلی یوگا هستند و کتاب می نویسند و رهبری یوگا را بر عهده دارند صریحا اعلان می کنند که ورزش دانستن یوگا یک خیانت است. یکی از رهبران یوگای ایران می گوید : « معتقدم آن هایی که یوگا را ورزش می‌نامد، به فرهنگ خیانت می کنند تا دشمنان ملی را شاد کنند.» 

رهبران یوگای ایران در رسانه ها تلاش دارند تا یوگا را راه نجات و برتر از همه آیین ها معرفی کنند تا جایی که یکی ازمعلمان اعتقاد دارد هیچ دینی کامل نیست ولی یوگا کامل است . برخی از معلمان یوگای کشور هم یوگا را بهترین و کامل ترین راه نجات معرفی می کنند. 

همچنین تامل برانگیز است که برخی از معلمان داخلی یوگا از اذکار شیطانی و تقدیس برخی از الهه های هندویی در مراسم یوگا استفاده می کنند. مثلا شخصی که به نوعی پدر یوگای ایران هم معرفی می شود صریحا به اذکار شرک آلود که هندوئیسم در تقدس شیوا – یکی از خدایان هندو- به کار برده می شود توصیه کرده و می گوید ذکر ((ام ناما شیوایا)) یعنی من در مقابل شیوا سر تعظیم فرود می یارم، دارای اثر روحی خاصی هست!  

پس آنچه مشخص است، یوگا در زادگاه خودش و در میان مبلغان اصلی خودش در سرتاسر جهان  به هیچ وجه یک ورزش به شما نمی رود و بزرگان و رهبران اصلی یوگا، یوگا را کاملا یک عرفان می دانند. 

بنابراین کسانی که در این کلاس ها شرکت می کنند باید مراقب باشند که کجا رفته اند و مشغول چه فعالیتی هستند.


انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظر