به گزارش فرقه نیوز و به نقل از مردم سالاری نماينده مردم خوي و چايپاه درمجلس شوراي اسلاميگفت: در حال حاضر بيش از صد نوع عرفان کاذب در ايران فعال است. به گزارش ايسنا منطقه آذربايجان غربي سيد تقي کبيري در مراسم اختتاميه کنگره بينالمللي شمس در قرن بيستم حدود2 هزارعرفان به وجود آمد و در حال حاضر در کشور ما بيش از صد نوع عرفان کاذب فعال هستند. وي بابيان اينکه برگزاري کنگرهها و همايشها براي معرفي عرفان حقيقي ضروري است تصريح کرد: بايد از افراط و تفريطهايي که انسان را از مسير عرفان واقعي خارج ميکند پرهيز کرد. وي با بيان اينکه بايد هرکس شمس وجودخودش را پيدا کند اظهار کرد: در حقيقت مولانا شمس وجودش را پيداکرده بود. وي با اشاره به اينکه هرعرفاني غير از قرآن و اهل بيت يقينا لغزش خواهد داشت گفت: سوءاستفادههايي ازعرفان ميشود و ممکن است که اين سوءاستفاده از شمس هم بشود. وي تاکيد کرد: نبايد به بهانه عرفان انزوا طلبي در جامعه اتفاق بيفتد.
کبيري با اشاره به اينکه شهر خوي داراي تاريخ کهن و زمينههاي تاريخي و فرهنگي و مذهبي ارزشمندي است اظهار کرد: شايد اين شايستگيهاي خوي موجب شده است شمس تبريزي رحل اقامت در اين شهر گزيند.
وي با بيان اينکه افراط و تفريط هميشه آسيب زده است تصريح کرد: بگذاريم شمس ،شمس بماند و مولانا، مولانا بماند و شمس را شمس گونه و مولانا را مولانا گونه ببينيم و از اين ظرفيتها بالاترين استفاده را بکنيم. وي از مجلس خواستار ثبت مقبره شمس در يونسکو شد و افزود: پژوهشکده اي تحقيقاتي براي ارتقاي کيفيت برنامه تشکيل شود. همچنين خانيکي، استاد دانشگاه علامه طباطبايي در اين مراسم با اشاره به اينکه شمس تبريزي عارفي بود که مولانا را برابر خودش بازآفريني کرد اظهار کرد:مولانا بعد از آشنايي با شمس بيشترين سخن را در يک سوم عمر خودش بيان کرده است .
وي تصريح کرد: شمس تبريزي معمار دانستهها و انديشههاي شمس تبريزي بود و بايد بعنوان سرمايههاي فرهنگي چند بعدي نگاه کرد. وي افزود: مولانا در ملاقات با شمس در قماري عاشقانه همه چيزش را باخت و تولدي دوباره يافت.
خانيکي تصريح کرد: شمس تبريزي از مولانا کاروانسرايي ساخت که همه افراد در همه ايام در آن استراحت و نفسي تازه کنند.