فرقه نیوز-بخش صوفیه و دراویش، طبق تاریخ تصوف، دراویش سنتی اغلب گرايشی عزلت گرايانه نسبت به امور سياسی داشته اند. بدين معنا که با اشاره به آفات دنيادوستی و رياست طلبی از کليه صحنه های سياسی گريزان بودند. پرداختن به اين موضوع که دراویش در سیاست دخالت نمی کنند در ميان مولفان متصوفه رواج دارد و سیرتکاملی صوفیه گنابادیه از زمان محمدسلطان گنابادی تا زمان علیرضا جذبی با محوریت عدم دخالت در امور سیاسی ادامه دارد.
با بررسی منابع تاریخی به این نتیجه خواهیم رسید که شاخه های جدید تفکرات انحرافی همیشه با ورود به عرصه سیاسی به خودنمایی پرداخته تا دیده شوند و به حیات خود ادامه دهند. اعضای مجاهدین خلق هم از عناصر رادیکالی نهضت آزادی بود که از این گروه جدا شد. دراویش مدرن از عناصر رادیکالی صوفیه گنابادیه که با تشکیل شاخه جدید و دخالت در سیاست یادآور ظهور مجاهدین خلق با قالب صوفیه هستند که قائله گلستان هفتم را راه انداخته و به کشت و کشتار و خرابکاری روی آوردند.
برای اثبات انحراف شدید اعضای رادیکالی صوفیه گنابادیه کافیست به منابع اصیل این فرقه رجوع کرد تا متوجه تفاوت طی طریق درویشی مدرن با درویشی سنتی باشیم. صالحعلیشاه در کتاب پند صالح در قالب دستور کلی این چنین بیان می کند: به کار خود پرداخته و در سیاست دخالت نکنید که مبادا آلت دست و بهانه اجرای مقاصد دیگران گردید. رضا علیشاه یکی دیگر از اقطاب صوفیه گنابادیه با تایید صحبت پدر خود، در کتاب رفع شبهات اظهار میکند اقطاب صوفیه گنابادیه، خود را از دخالت در مسائل اجتماعی که سیاست نیز از جمله این امور است، دور نگه میداشتند.
سلطانعلیشاه موسس صوفیه گنابادیه معتقد است امرِ سیاست در قلمرو شریعت است و وظیفه قطب نظر دادن درباره مسائل طریقتی است نه سیاست تا دراویش به راحتی بتوانند به ریشه یابی خط و نشان علیرضاجذبی برای دراویش مدرن بپردازند.
با نفوذ دستگاه های اطلاعاتی استکبار بر بدنه گروهک مجذوبان و خط دهی آنها توسط امثال مصطفی آزمایش، نورعلی تابنده در ۲۳ مهر ۱۳۹۳ رسما اعتراف کرد به خاطر کهولت سن قادر به کنترل این افراد نیست. وی در واکنش به اخبار پایگاه خبری فرقه نیوز گفت: در یک سایت چیزی دیدم. خلاصه، انتقادی نوشته بود که حرفش راست است... نوشته بود که شما درویشها میگویید در سیاست دخالت نمیکنیم... شما اعتصاب غذا کردید، تظاهرات کردید، این کارهایی که شما کردید که همهاش سیاسی است. راست هم میگویند اعتصاب سیاسی است.
شاخه جدید دراویش که در مقابل دراویش سنتی قرار گرفته است و در خارج از کشور مستقر است با بودجه ای که سرویس های جاسوسی می گیرد سعی دارد مدیریت دراویش گنابادی را در دست بگیرد تا در مواقع لازم شروع به خرابکاری و فعالیت های ضد حقوق بشری کند.