به گزارش فرقه نیوز؛ حجتالاسلام احمد مبلغی در نشست با اصحاب رسانه که در سالن شورای پردیس دانشگاه ارومیه برگزار شد در خصوص امکان تعایش و گفتوگو با فرقههای وهابیت و بهاییت، اعلام کرد: گفتوگو با ادیان آسمانی که به آنها ادیان ابراهیمی اطلاق میشود، دارای ریشه الهی و پیروان زیادی هستند و یا با ادیان انسانی مثل هندوئیسم امکانپذیر است که علت این تعایش وجود تشابهات بین ما و آنهاست و با اینگونه تعاملات میتوان یک همگرایی در شرق ایجاد کرد، اما گفتوگو با فرقههای ساختگی باعث به رسمیت شناخته شدن آنها و بروز اختلافات میشود.
وی در ارتباط با فرهنگ تعایش و گفتوگو، بیان کرد: احادیث و منابع قرآنی فراوانی درباره فرهنگ تعایش و گفتوگو در دین مبین اسلام وجود دارد که تا به حال مطالعه و پژوهشی در این باره انجام نشده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری مطرح کرد: از بُعد فکری، معرفتی و اندیشهای بحث تعایش اسلامی بین شیعه و سنی همچنین اقوام و ادیان را میتوان از منابع غنی اسلامی استخراج کرد که در این راستا مطالب مفیدی برای ساخت جامعه و اندیشهسازی وجود دارد و میتوان ابهامات مربوط به تعایش را به عنوان یک پروژه جامع انجام داد.
مبلغی ادامه داد: با انجام این تحقیقات میتوان در جوامع منطقهای و بینالمللی با توان بیشتری حضور یافت و این اندیشههای ناگفته را که در منبع غنی قرآن به صورت دست نخورده وجود دارد استخراج کرد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تبیین کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، کشور ایران پرچمدار تعایش بین اقوام و ادیان مختلف شده است و اگر طبق آیات و رهنمودهای قرآن در این زمینه رفتار نشود دچار کجروی و اختلافات بسیاری خواهد شد، بنابراین باید تا دیر نشده درباره تعایش و گفتوگو کار شود.
وی درباره همایش امروز علمی تخصصی فرهنگ تعایش و گفتوگو دانشگاه ارومیه، اظهار کرد: این برنامه از لحاظ دعوت مهمانان و سخنرانان مختلف کشوری بسیار خوب بود، حضور و پیگیری مسؤولان سیاسی استان در کنار اساتید دانشگاهی از دیگر مزایای این همایش بود که در آن همه علما تعایش داشتند و با وجود زمان کم همایش خوبی بود.
* نظریهپردازی در دانشگاه و حوزه مسئله کمیابی است
عضو مجلس خبرگان رهبری در ارتباط با پژوهشهای لازم درباره تعایش و گفتوگو، تصریح کرد: همیشه کارهای پژوهشی از دانشگاهها شروع شده و اگر مرکز مطالعات اقوام و ادیان دانشگاه ارومیه بتواند به برنامههای تدوین شده خود برسد امکان تأسیس دانشگاه ادیان در جهت تولید دانش همراه با معرفت نسبت به ادیان مختلف وجود خواهد داشت.
مبلغی ابراز امیدواری کرد: با اقدامات این مرکز فضای تعامل و گفتوگو در آذربایجان غربی افزایش یابد و در مرحله بعد فضای تعامل بین اقوام و ادیان ایجاد شود.
وی تبیین کرد: نظریهپردازی در دانشگاه و حوزه مسئله کمیابی است که وظیفه این دو مرکز است تا در زمینههای اجتماعی و فرهنگی به این کار بپردازد و در این راستا امکان همکاریهای اساسی بین آنها برای کیفیبخشی نظریات وجود دارد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در خصوص وظیفه این مرکز درباره اقدامات پژوهشی، گفت: کار مرکز تحقیقات اسلامی بررسی لوایح مختلف مجلس است و فرصتی برای انجام کارهای پژوهشی وجود ندارد ولی تا امروز بنده در هر کنفرانسی حضور داشتم، اندیشههای اجتماعی قرآن را مطرح کردم.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان با فرصت خواندن تنوع قومیتها در آذربایجان غربی، توضیح داد: وجود قومیتهای مختلف در استان و زندگی مسالمتآمیز آنها در کنار هم را میتوان به عنوان یک نمونه همزیستی انسانی اسلامی به جوامع مختلف معرفی کرد.