اینکه خداوند ارض مقدس را برای بنیاسرائیل مقدر فرمود برای این بود که دین در زمین حاکمیت یابد، در حالیکه بنیاسرائیل با دین خدا مخالفت نموده و به مدت چهل سال ورود به ارض مقدس برای آنها حرام شد و پس از اشغال فلسطین نیز به ارتکاب انواع و اقسام مخالفت با فرامین الهی مبادرت ورزیدند...
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز، حجتالاسلام دکتر احمد منصوری، کارشناس و استاد حوزه فرق و ادیان در یادداشتی با عنوان «یهود و ادعای برگزیدگی» نوشت:
شبهه: یهودیان خود را قوم برگزیده معرفی کرده و سرزمین موعود یعنی فلسطین را از آن خود میدانند. قرآن کریم نیز در سوره بقره آیه ۴۷ آنان را بر جهانیان برتری داده (۱) و در سوره مائده آیه ۲۱ به داخل شدن در ارض مقدس امر میکند، با این حال چرا مسلمانان با آنها مخالفت میکنند؟
پاسخ: نخست، طبق آموزههای یهود، خداوند، بنیاسرائیل را تنها در صورت حفظ ایمان برتری داده و اجازه ورود به ارض مقدس را در صورت عمل به دستورات الهی داد که بنیاسرائیل بر اثر نافرمانی مدت چهل سال در بیابان سینا سرگردان ماندند تا اینکه بعد از مرگ موسی و هارون، ارض مقدس را اشغال کرده (۲) در آنجا نیز در رفاه مادی غوطهور شدند و ایمانها ضعیف شد و انحراف آغاز شد. (۳) از سویی دیگر تنها بنیاسرائیل مورد توجه یهوه نبوده بلکه بنیاسماعیل نیز به بزرگی یاد شده که اساسا در این باره انحصاری برای بنی اسرائیل وجود ندارد: فرشته خدا به هاجر مادر اسماعیل نیز همین نوید را داده است «ذریت تو را بسیار افزون گردانم به حدی که از کثرت به شماره نیایند و فرشته خداوند وی را گفت: اینک حامله هستی و پسری خواهی زایید و او را اسماعیل نام خواهی نهاد» (۴) فرشتهای او را صدا میزند: «هاجر تو را چه شده است؟ مترس زیرا خدا صدای پسر را در آنجا که اوست شنیده است. برخیز و پسر را برداشته محکم به دست خود گیر زیرا قومی بزرگ از او پدید خواهد آورد.»(۵) نویسنده کتاب نقد و نگرشی بر تِلمود مینویسد: روایت تلمود تاکید میکند که خداوند بنا به مشیت و اراده خود یهود را از سرزمینشان اخراج کرد. وی پس از نقل مستنداتی از تلمود مینویسد: این گواه تلمودی که بدون هیچگونه تعرض در ترجمه، به نقل آن پرداختیم، نشان دهنده آن است که اخراج یهود از فلسطین و ویرانی هیکلِ اصلی که به دست ملک سلیمان علیهالسلام ساخته شده بود طبق مشیت الاهی بوده و آنچه را که یهود ادعا میکند، فریب، دروغ و تهمت بیاساس میباشد. وی ادامه میدهد: گفته خاخام اوشیا (Oshaya) در سِفر (Pesahim 87 b.) این موضوع را روشنتر میکند؛ او چنین گفته است: «کار خداوند در پراکنده ساختن بنیاسرائیل بین ملتها به سود قوم بنیاسرائیل بود» شایان ذکر است که این ایده تا سده ۱۹ بر اندیشه یهود مسلط بود تا اینکه بدعت صهیونیسم پیدا شد و برای اولین بار تشکیل یک دولت یهودی را عنوان ساخت. (۶)
دوم، طبق آیات قرآن کریم، خداوند، ملاک برتری بنیاسرائیل را تقوی و عمل به تعالیم حضرت موسی علیهالسلام بیان فرموده. (۷) و به آنها در صورت گناه و نافرمانی وعده عذاب داده است. (۸) اینکه خداوند ارض مقدس را برای بنیاسرائیل مقدر فرمود برای این بود که دین در زمین حاکمیت یابد، (۹) در حالیکه بنیاسرائیل با دین خدا مخالفت نموده و به مدت چهل سال ورود به ارض مقدس برای آنها حرام شد (۱۰) و پس از اشغال فلسطین نیز به ارتکاب انواع و اقسام مخالفت با فرامین الهی مبادرت ورزیدند؛ ازجمله تکذیب و قتل انبیاء(۱۱)، تحریف کتاب آسمانی، (۱۲) انکار وحی، (۱۳) پیمان شکنی، (۱۴) ربا خواری (۱۵) و سایر جنایات که قرآن از آن یاد کرده است.
منابع:
۱.کتاب مقدس، سفر تثنیه، باب ۲۶ بند ۱۶، باب ۲۰
۲.کتاب مقدس، کتاب یوشع، باب ۱ الی ۱۶
۳.کتاب مقدس، کتاب حزقیال، باب ۳۶ بند ۱۷، باب ۲۰ بند ۱۳ الی ۱۵
۴.کتاب مقدس، سفر پیدایش، باب ۱۶، بند ۱۱
۵.کتاب مقدس، سفر پیدایش، باب ۲۱، بند ۱۹
۶.ظفرالاسلام خان، نقد و نگرشی بر تلمود، ترجمه محمد رضا رحمتی، مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، چاپ اول، ۱۳۶۹ شمسی،صفحه ۶۷ الی ۶۹
۷.سوره حجرات، آیه ۱۳ ، سوره بقره، آیه ۴۸.
۸.سوره مائده، آیه ۱۸
۹.سوره مائده، آیه ۲۱ :«يَا قَوْمِ ادْخُلُوا الْأَرْضَ الْمُقَدَّسَةَ الَّتِي كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَلَا تَرْتَدُّوا عَلَىٰ أَدْبَارِكُمْ فَتَنْقَلِبُوا خَاسِرِينَ».
۱۰.سوره مائده، آیه ۲۶
۱۱.سوره مائده، آیه ۷۰
۱۲.سوره بقره، آیه ۷۹
۱۳.سوره انعام، آیه ۹۱
۱۴.سوره بقره، آیه ۱۰۰
۱۵.سوره نساء، آیه ۱۶۱
/انتهای پیام