پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز: در روزگاری که ایران زیر آوار تهدیدها و تجاوزهای عریان رژیم غاصب صهیونیستی قرار دارد و نیاز جامعه بیش از هر زمان به تبیین واقعیات، امیدبخشی و مقابله با جریانهای انحرافی است، پخش سریال ناریا از رسانه ملی نه تنها به این رسالت عمل نکرد، بلکه بیهوا طبل خرافات و توهم قدرتهای شیطانی را به صدا درآورد. سریالی که در ۵۸ قسمت روی آنتن رفت و شخصیت منفی یعنی شریفینیا با نقش فردی جویای ارتباط با موجودات غیرارگانیک و علاقهمند به علوم غریبه، مخاطب را کنجکاو کسب قدرت از راههای انحرافی و غیرشرعی میکند. در این روایت، فرد شیطانصفت تا پایان سریال بر محوریت قدرت باقی میماند و نه دستگیری میبینیم و نه مجازاتی؛ همین مسئله ناخودآگاه ذهن مخاطب (بهویژه نسل نوجوان و جوان) را به تجربه چنین زندگی و کسب چنین قدرتهایی سوق میدهد، گویی سودای قدرت بیمجازات و دنبالهروی شیطان نسخهای قابل تجربه و مطلوب است.
چنین زمینهسازیهایی بیارتباط با موج فراگیر عرفانهای کاذب، فرقهسازیهای معاصر و سوداگری علی یعقوبی و مریدانش نیست. دقیقا همان سالهایی که رهبر فرقه یعنی علی یعقوبی «جنگ آخرالزمانی» را به آمدن جنیان به زمین تفسیر میکند و ایدههای خرافی و منحرف او پایه مشاوره فیلم ملک سلیمان میشود، سریال ناریا نیز به شکل نظاممند همان ایدههای استحالهساز و خرافهگرا را در رسانه ملی تزریق میکند؛ این بار القای جنگرایی و مشروعیتبخشی به بازار دعانویسان و جنگیران شیاد است.
در اصل، جنیان جز وسوسهگری، هیچ قدرت مستقیمی بر انسان ندارند و هر نوع ادعای تسخیر جنها، اغلب فریب و شیادی است یا در معدود مواردی، انسانهای شیطانصفت از راههای شیطانی، خود در اسارت و استخدام عوالم جنیان در میآیند. این حلقهی شوم با مراجعه مردم به دعانویسان دروغین کامل میشود؛ دعانویسان و اربابان علوم غریبه، فارغ از ظواهر فریبنده، با باز کردن حفرههایی از عالم جنیان به دنیای آدمیان، نه تنها خوشبختی نمیآورند که دامنه بدبختی و پریشانی روانی و خانوادگی را چندین برابر میکنند. ممکن است در ظاهر جای اشیای گمشده و دزدیدهشده را بدانند، اما این دانستهها بهای سنگینی یعنی همان باز کردن روزنه به شرّ جنیان است؛ همان چیزی که هیچ انسان عاقل و باایمان نیازمندش نیست و با نماز، ذکر، واجبات و ترک محرمات خداوندی و قرائت ۵۰ آیه قرآن در روز، همراه داشتن حرزهای معتبر، میتوان در امنترین حصار معنوی قرار گرفت.
متأسفانه سریال ناریا همچون فیلم ملک سلیمان، انحرافات این جریانهای خرافهگرا را بار دیگر به رسانه ملی راه داد و مسیر کنجکاویهای نسل جوان، نوجوان و حتی زنان خانهدار را به سمت بازار سیاه و مهیب دعانویسی و جنگیری هموار کرد. این دغدغهای جدی است که باید مدیریت فرهنگی و مدیران صدا و سیما نسبت به آن پاسخگو باشند؛ چراکه امنیت روانی و فکری جامعه، نباید با تساهل به ساحت خرافه و قدرتنماییهای موهوم به مخاطره بیفتد، بهویژه این روزها که کشور و ملت نیازمند عقلانیت، ایمان اصیل و انسجام ملی در مقابل یورشهای بیرونی و جریانات انحرافی داخلی هستند.