خبری تحلیلی فرقه نیوز

کد خبر: ۲۱۲۱
تاریخ انتشار: 26 دی - 1394 13:21

بزرگان مسیحیت و تردید در نویسندگان کتاب مقدس

فرقه نیوز، همه کسانی که اخبار مسیحیت را دنبال می کنند و به تحقیق درباره این دین می پردازند به خوبی می دانند که امروزه سوال های بسیاری درباره کتاب مقدس در میان مسیحیان وجود دارد. و این کتاب از جانب خود مسیحیان مورد انتقادات گوناگونی واقع گردیده است.
بزرگان مسیحیت و تردید در نویسندگان کتاب مقدس

فرقه نیوز - بخش مسیحیت تبشیری، همه کسانی که اخبار مسیحیت را دنبال می کنند و به تحقیق درباره آن می پردازند به خوبی می دانند که امروزه سوال های بسیاری درباره کتاب مقدس در میان مسیحیان وجود دارد. و این کتاب از جانب خود مسیحیان مورد انتقادات گوناگونی واقع گردیده است.

از نقدهای سندی گرفته تا محتوای کتاب مقدس امروزه مورد تردید است تا جایی که گروهی از مسیحیان به همین دلیل از مسیحیت جدا شده اند.

یکی از سوالاتی که به ویژه امروزه جامعه مسیحی و بزرگان و دانشمندان و اهل علم مسیحیت با آن مواجه گردیده اند بحث درباره نویسندگان کتاب مقدس است.

امروزه تردیدهای بسیار جدی درباره نویسندگان کتاب مقدس وجود دارد و نسبت دادن بسیاری از کتاب های ،کتاب مقدس  به نویسندگان آن با تردید های جدی مواجه شده است تا جایی بسیاری از محققین مسیحی به این مساله اعتراف نموده اند. برای نمونه  نویسنده مسیحی جو. ان . اگریدی معتقد است هیچ چیز قطعی درباره اصالت کتاب ها از حیث نویسنده نمی توان فهمید.[1]

و یا به  تعبیر توماس میشل مسیحی برخی از نویسندگان کتابها  ناشناخته اند.[2]

مثال ها و اعترافات در این زمینه بسیار است که در این مجال کوتاه نمی گنجد . اما جالب است با وجود این همه اختلاف و تردید تامل برانگیز در این زمینه، دکتر  موریس بوکای به نکته قابل توجهی اشاره می کند. او می نویسد که این همه اختلاف چگونه امروزه نادیده انگاشته می شود و چگونه در کتاب مقدس امروزی انتساب نویسندگان کتاب مقدس امری قطعی تلقی می گردد.

در چاپهای کتاب مقدس که برای پخش وسیع تخصیص یافته، خلاصه ها اکثرا مجموعه ملاحظاتی را با این منظور نهایی عرضه می دارند که خواننده را متقاعد سازند هیچ موجبی برای طرح مساله ای راجع به شخصیت مصنفان کتابهای متفاوت  اصالت متون و سرنوشت راستین مصنفین انجیل ها وجود ندارد با آنکه ناشناخته های بسیار در باره مصنفان وجود دارد که به هیچ وجه در خصوص هویت آنها مطمئن نیستند.

البته چه باریک بینی هایی در این خلاصه ها می بینیم که اغلب فرض ساده ای را به عنوان یقینیات عرضه کرده اند. و تایید می کنند فلان انجیل نویس شاهد عینی وقایع بوده است و حال اینکه کتاب های تخصصی ادعای خلاف آن را دارند. . زمان بین پایان رسالت عیسی و پدیدار شدن متون را یه طور مبالغه آمیزی کوتاه می کنند و می خواهند با کتابت واحدی بر اساس یک روایت شفاهی خواننده را متقاعد سازند و حال آنکه دستکاری متون توسط متخصصین به اثبات رسیده است.[3]

لذا امروزه مسیحیان در مواجهه با کتاب مقدس دچار ابهامات و تردیدهای بسیاری می شوند.

 

حجت الاسلام موسوی

 


1.( جو. ان . اگریدی، مسیحیت و بدعتها، ترجمه عبدالرحیم سلیمانی اردستانی، ص 49)

2.( توماس میشل، کلام مسیحی، ترجمه حسین توفیقی، 24)

3.( بوکای، مقایسه ای میان تورات، انجیل، قران و علم، ترجمه مهندس ذبیح الله دبیر، ص68)

 

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
آخرین اخبار