راه بی‌پایانِ نوجوانان در تقلید از BTS

موج کره ای با کی درام در ایران شروع شد، یعنی فیلم و سریال‌هایی همچون جومونگ و امروز با کی پاپ یعنی موسیقی کره‌ای که گروه‌های معروفی همچون BTS، اکسو و بلک پینگ را دارد در ایران و جهان نوجوان را وابسته‌ی خود می‌کند. برخی والدین با گمانِ اینکه این گروه‌ها موسیقی شرقی بوده و نسبت به موسیقی غربی غنیمت است، از شیوع آن در میان نوجوانان باکی ندارند.
کد خبر: ۱۸۱۴۸
مهدی قیاسی کارگرمقدم
نویسنده:
مهدی قیاسی کارگرمقدم

پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز: موج کره ای با کی درام در ایران شروع شد، یعنی فیلم و سریال‌هایی همچون جومونگ و امروز با کی پاپ یعنی موسیقی کره‌ای که گروه‌های معروفی همچون BTS، اکسو و بلک پینگ را دارد در ایران و جهان نوجوان را وابسته‌ی خود می‌کند. برخی والدین با گمانِ اینکه این گروه‌ها موسیقی شرقی بوده و نسبت به موسیقی غربی غنیمت است، از شیوع آن در میان نوجوانان باکی ندارند.

اما حقیقت آن است که تنها نام این موسیقی کره‌ای می‌باشد اما کره جنوبی سالیان زیادیست که مستعمره‌ی آمریکا بوده و موسیقی ترویج شده توسط این موج فرهنگی هیچ نسبتی با موسیقی سنتی کره‌ای نداشته و تقلیدی از سبک‌های مختلف موسیقی غربی با چاشنی ترویج برخی معنویت‌های نوظهور شرقی است که تقدیر رئیس جمهور آمریکا و تقدیر سازمان ملل از گروه BTS در این راستا، جای بسی تامل دارد.

ستاره‌ها، بت‌ها یا آیدُل‌ها که اعضای این گروه‌های موسیقی هستند در نوجوانانی با قراردادهای سنگینی به کمپ‌های ستاره‌ساز در ذیل کمپانی‌های اقتصادی کره‌جنوبی پیوسته‌اند. در آغاز نوجوانانی از خانواده جدا شده و زندگی گروهی در کمپ را با عمل‌های زیبائیِ متعدد، آرایش و تمرینات و رژیم‌های سخت تبدیل به ستاره می‌شوند. ستاره‌ای که به سرعت مراحل بردگی این کمپ‌ها را طی می‌کند و تا سالیان طولانی باید بازپرداخت هزینه‌هایی که برای او شده است را داشته باشد و در طول این سال‌ها با اندکی چاقی باید گرسنگی‌های طولانی بکشد.

این ستاره‌ها وقتی با چهره‌ی خلق شده توسط کمپ‌ها که یک چهره‌ی فانتزی یا انیمیشنی بوده مقابل نوجوان قرار می‌گیرند، نوجوان بعد از اعتیاد به این گروه‌ها از چهره‌ی خود ناراضی شده و ناامیدی و عدم اعتماد به نفس در وهله‌ی اول او را آزار می‌دهد و می‌خواهد به شکل این جنبش مخنث‌ها، جنسیت سوم یا پسران دخترنما در بی‌آید.

لذا نوجوان وارد راهی بی‌پایان می‌شود. راهی که با انجام عمل‌های زیبایی متعدد، ورزش و رژیم‌های سخت و افراطی آغاز و با استفاده از لوازم آرایشی، رنگ مو، زیور آلات و پوشش زنانه به پایان نمی‌رسد! زیرا این ستاره‌ها همواره توسط کمپ‌ها از نظر ظاهری بروزرسانی می‌شوند و نوجوان تمام زندگی‌اش را وقفِ شبیه شدن به آن‌ها یا حسرت شکل آن‌ها نبودن می‌کند و با بحرانِ هویت جنسی، عدم رضایت از ظاهر خود و عدم اعتماد به نفس زندگی خود را سر می‌کند.

لذا با این توضیحات دیگر جای تعجب ندارد که کره جنوبی بالاترین آمار خودکشی، بالاترین آمار افسردگی و بالاترین آمار استفاده از لوازم آرایشی زنانه توسط آقایان را به خود اختصاص داده و بالاترین آمار عمل زیبایی مسئولین این کشور را به قدری تحت تاثیر قرار داده است که باید کتاب «نفر بعد کیست؟» را در مدارس برای نوجوانان تدریس کنند تا بگویند از هر پنج کره‌ای یک نفر قطعا زیر تیغ عمل جراحی زیبایی می‌رود و این آسیب را نقد کنند و تلاش برای جلوگیری از آن داشته باشند. موج کره‌ای هر کجا رفته، این آسیب‌ها را با خود به عنوان سوغات برده است علاوه بر این موارد، میلِ مهاجرت به کره، همجنس‌بازی و جنسیت خنثی(پسران دختر نما) و بهشت اِنگاریِ کره‌جنوبی که برای مردم کره هم جای تعجب دارد با ترویج این موج گسترش یافته است. در این یادداشت تنها به بخشی از آسیب‌های ظاهری این موج فرهنگی پرداختیم. خط داستانی این موج فرهنگی در ترویج آموزه‌های معنویت‌های نوپدید و شیطان‌گرایی فرصت و مطلبی دیگر را می‌طلبد

نویسنده: مهدی قیاسی کارگرمقدم

منبع: تیرنگ

گزارش خطا
ارسال نظر