به گزارش فرقه نیوز، با حضور استاندار و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، نشست خبری ویژه اعلام برنامههای افتتاحیه پایتخت فرهنگی جهان اسلام در مشهد برگزار شد.
علی رضا رشیدیان در این نشست که ظهر امروز (یکشنبه سوم بهمنماه) در استانداری خراسان رضوی برگزار شد گفت: رویداد پایتخت فرهنگی مشهد برای جهان اسلام در سال ٢٠١٧ فرصت و فضایی ارزشمند برای ایجاد و تقویت گفتمان فرهنگی بین نحلهها و فرقههای مختلف مذهبی است.
وی افزود: در شرایطی که امروز جهان اسلام با تهدیدات جدی نسبت به هویت اسلامی، تاریخی و شان خود مواجه است و مسائل و چالشهایی که در حوزه وحدت جهان اسلام و نیز شکلگیری گروههای تکفیری و اختلافات قومی روبرو شده نیاز است از این ظرفیت بهره مطلوب برده شود.
وی ادامه داد: امسال با توجه به ظرفیتهای قابل توجه مذهبی، تاریخی و فرهنگی مشهد مقدس و وجود حرم مطهر امام مهربانیها هدف آن است از این فرصت مغتنم در جهت ایجاد گفتمان فرهنگی بین نحلهها ، فرقهها و گروههای مختلف مذهبی و دینی و نیز برای ایجاد ظرفیت گفتوگو برای ایجاد همفکری و همراهی بیشتر بین کشورهای اسلامی گامهای موثری برداشته شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: مشهد به عنوان بزرگترین شهر زیارتی دنیا با ٢٧ میلیون زائر و بیش از سه میلیون جمعیت ساکن قابلیتهای قابل توجهی در حوزه گستره فرهنگی و مذهبی در جهان اسلام دارد.
وی افزود: در طول ٥٢ هفته سال ٢٠١٧ برای ایجاد گفتوگو و تعامل بین گروههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و مذهبی برنامهریزیهای متعددی صورت گرفته که خود زمینهای برای افزایش زائران و گردشگران این کلانشهر مذهبی است.
رشیدیان ادامه داد: با توجه به اینکه هدف آیسسکو فراهم کردن زمینه برای ارتباط و تعامل و اتحاد کشورهای اسلامی است از این رو هر سال سه شهر عربی، آفریقایی و غیرعربی به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی انتخاب میشوند که در این راستا برنامهریزیها بر آن است تعاملاتی را بین پایتختهای عربی و آفریقایی و غیرعربی ایجاد کنیم.
وی گفت: در رویداد مشهد ٢٠١٧ تعامل بین همه کشورهای اسلامی را مبنای عمل قرار داده ایم اما این رویداد ظرفیتی فراتر از روابط دیپلماتیک بین کشورهاست و با توجه به هدفی که سازمان آیسسکو برای ارتباط و تعامل بین کشورهای اسلامی دنبال میکند لازم است همه اقشار و گروهها برای این تعامل و رویداد که بیش از حد توان دستگاههای دولتی است مشارکت و ورود یابند.
استاندار خراسان رضوی افزود: در این راستا دولت و دستگاهها و نهادهای مربوطه فعالیتهای مقدماتی خود را انجام داده و آمادگیهای لازم برای این رخداد از جمله در حوزه زیربنایی فراهم شده است.
وی ادامه داد: از جمله آنها ظرفیت فرودگاهی مشهد با پرواز به ٢٢ مقصد و نیز خط ریلی متصل به آسیای میانه و اخیرا تا افغانستان هم کشیده شده و زیرساختها و ظرفیت لازم برای تعامل و رفت و آمد با کشورهای مختلف اسلامی فراهم است.
رشیدیان گفت: با برگزاری نشستها و اتاقهای گفتوگو با گروههای مختلف و با پایتختهای دیگر اسلامی تلاش میشود از این ظرفیت برای گسترش این تعاملات استفاده میکنیم و آستان قدس رضوی هم در همین رابطه همکاری و برنامهریزی مناسبی دارد.
استاندار خراسان رضوی افزود: در میزبانی از میهمانان فرهنگی شهر امام رضا(ع) بطور مسلم هر آنچه در توان و ظرفیت داریم در طبق اخلاص میگذاریم. در خصوص هزینهها نیز دیوان محاسبات همه این ارقام را محاسبه و حسابرسی میکند، آمار و ارقام هم در جای خود در برگزاری برنامههای می شوند و همه این مباحث شفاف و روشن خواهد بود.
وی تاکید کرد؛ پایتختهای فرهنگی موضوعی فراتر از روابط دیپلماتیک و دستگاههای دولتی است؛ اما همگان موظفند در این سال از ظرفیتهای خود برای این تعامل استفاده کنند.
رشیدیان با بیان اینکه در این راستا باید از توانمندی گروهها و نمایندگان فرهنگی مشهد در سایر نقاط و بالعکس بهره ببریم؛ افزود: آنچه ما دنبال کردیم آن بوده که تشکلهای هنرمندان، گروه مختلف هنری، دانشگاه ها، آستان قدس و حوزههای علمیه ظرفیتهای گفتمانی خود را فعال کنند.
استاندار خراسان رضوی گفت: میبایست ظرفیتهای اقتصادی با حضور بخش خصوصی به ویژه در حوزه برند حلال فعال شوند و دستگاههای دولتی مکلفند زمینه آن را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه بین هدف، برنامه، سیاست و اجرا همیشه تفاوت وجود دارد؛ خاطرنشان کرد: تمام هدف مجریان این است که حداکثر ظرفیت و توان خود را برای تحقق این برنامهها که مهمترین آنها تقریب و تحکیم وحدت بین مسلمانان، بازتولید تمدن بزرگ اسلامی، معرفی ظرفیتهای مشترک و مفاخر اسلامی است؛ بکار گیرند.
رشیدیان بر لزوم تعامل گسترده و سازنده با سایر پایتختهای انتخاب شده از سوی آیسسکو در جهان اسلام، برای استفاده از ظرفیتهای مختلف مناطق دنیا تاکید کرد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در بحث بودجه هم برای هوشمندسازی شهر مشهد ٣٤ میلیارد تومان وزارت ارتباطات تخصیص داده و اقدامات آن شروع شده و هوشمندسازی تابلوهای ورودی شهر انجام شده و مراحل نصب را طی میکند.
وی در خصوص طرح های تاریخی، از مصوبه ٥٠ میلیارد تومانی وزارت راه و شهرسازی برای تملک ١٤ بنا در اطراف حرم به منظور تبدیل به موزه هایی با کاربری فرهنگی و تاریخی و تامین اعتبار برای بازسازی این اماکن خبر داد.
رشیدیان ادامه داد: بودجه مصوب شده برای سال ٩٦ رقمی معادل ٢٤ میلیارد برای حوزههای عمرانی و ١٠ میلیارد تومان برای حوزه جاری و هزینهای است که با توجه به عدم دقت نظر در یکی از کمیسیونهای مجحلس حذف شد که با پیگیری مسولان و نمایندکان امیدواریم در مصوبه بودجه ٩٦ ابلاغ شود و از این دو ردیف برای تامین بخشی از نیازهای مالی برنامههای سال ٢٠١٧ استفاده کنیم.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برآورد ما برای برنامهها و پروژههای این سال بسیار بیش از این ارقام است اما برای برکزاری این مناسبات و مراسمها هم دولت و شهرداری و آستان قدس و موسسات و نهادهای دیگر و غیره هم مشارکت کردند. چنانکه آموزش و پرورش برای بخشی از برنامههای خود در این حوزه رقمی را تخصیص داده که امید است از این منابع برای این امر استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: برای برگزاری این مناسبتها و رخداد تاریخی بیش از ٤٠٠ کارگروه، جلسه و نشست برگزار شده که شش جلسه با وزرا بوده است.
رشیدیان گفت: در همین راستا محضر مراجع، علما، نخبگان و صاحبنظران نیز رسیده و از نظرات تکمیلی آنها برای برگزاری هرچه بهتر برنامههای این رویداداستفاده کردهایم.
استاندار خراسان رضوی افزود: دبیرخانه، کار خود را از مدتها قبل شروع کرده تا سرپل و محل دریافت نظرات و دیدگاهها باشد و مصوبه هیات دولت را هم داشتیم که مصوبه کامل و جامعی برای همکاری و هماهنگی همه بخشها بود.
دبیر شورای برنامهریزی و هماهنگی پایتخت فرهنگی جهان اسلام افزود: طبق برنامهریزیهای انجام شده ٢٥٠ میهمان خارجی از ٥١ کشور حضور دارند که نشان از آن دارد که این برنامه ابعاد بزرگی را به خود اختصاص داده است.
سید سعید سرابی افزود: بزرگترین دکور هنری مشهد و بزرگترین نمایشگری که تاکنون در برنامههای مشهد مورد استفاده قرار گرفته، پیشبینی شده است که امیدواریم ابعاد زیبایی به این مراسم بدهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اختتامیه همایش گفتوگوهای ایران و جهان عرب با حضور وزیر فرهنگ برگزار میشود.
سرابی ادامه داد: میهمان برنامه نشست مدیران مسئول رسانهها و خبرگزاریها و مدیران رسانه ملی جناب آقای دکتر انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ است.
دبیر ستاد پایتخت فرهنگی جهان اسلام تصریح کرد: همچنین اختتامیه جشنواره منطقهای انجمن سینمای جوان با حضور ایوبی رئیس سازمان سینمایی برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: نگارخانه امام رضا(ع) نیز پس از تغییرات ساختاری مجددا به عنوان بزرگترین نگارخانه شرق کشور بازگشایی خواهد شد.
سرابی افزود: سرود و نماهنگ مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام با صدای حجت اشرفزاده تولید شده که در مراسم اختتامیه رونمایی، پخش و به میهمانان اختتامیه اهدا شده است.
وی کتابت قرآن کریم در حاشیه مراسم افتتاحیه و رونمایی از قران نفیس استاد نیریزی را از دیگر برنامههای افتتاحیه مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام عنوان کرد.
در ادامه این نشست سیدجواد حسینی معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار طی سخنانی عنوان کرد: ما از همه تشکلهای موجود در مشهد خواستهایم که در این رویداد به ایفای نقش بپردازند و امیدواریم شاهد حضور فراگیر این مجموعهها در این رویداد مهم باشیم.
منبع: ایلنا