
به گزارش فرقه نیوز؛ رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در نشست خبري رسانههاي واتيکان و رُم با تاكيد بر اين كه گفتوگو با تمام اديان الهي از اولويتهاي ايران اسلامي است، گفت: جنايات سازمانيافته هيچ ارتباطي با دين و آموزههاي اصيل اسلامي ندارد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه سلسله برنامههاي سفر خود به ايتاليا که به منظور شرکت در دهمين دور گفتوگوهاي ديني اسلام و مسيحيت به ميزباني واتيکان و شوراي پايي گفتگوي اديان و همچنين، اولين گفتوگوي فرهنگي ايران و اروپا صورت گرفته است، عصر روز دوشنبه (اول آذرماه) در جمع رسانههاي واتيکان و رُم از جمله مرکز تلويزيوني واتيکان، بخش ايتاليايي دين براي صلح، آژانس فيدس، واتيکان اينسايدر، رومانوشرکت، خبرگزاري صدا و سيما و خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران (ايرنا) حضور و به سؤالات آنان پاسخ داد.
در ابتداي اين برنامه، حجتالاسلام والمسلمين رباني، سفير کشورمان در واتيکان توضيحاتي را در خصوص همکاريهاي جمهوري اسلامي ايران و واتيکان ارائه كرد و اينگونه نشستها را مثمرثمر در جهت معرفي هرچه بهتر ديدگاههاي مشترک دو طرف دانست.
در ادامه، ابراهيميتركمان در خصوص سابقه برگزاري گفتوگوي اديان ميان دو طرف گفت: جمهوري اسلامي ايران و واتيکان در اين زمينه اقدامات ارزشمندي طراحي و اجرا كردهاند که البته متناسب با زمان و مقتضيات بر موضوعي خاصي تمرکز داشته است.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: در طول سالهاي گذشته عناويني همچون بررسي پديده تجدد از ديدگاه انديشمندان مسلمان و مسيحي كاتوليك (دور اول)، اسلام و مسيحيت در مواجهه با كثرتگرايي ديني (دور دوم)، جوانان؛ هويت وتعليم وتربيت ديني (دور سوم)، اركان صلح؛ حقيقت، عدالت، عشق و آزادي (دور چهارم)، اخلاق زيستي از ديدگاه اسلام و مسيحيت كاتوليك (دور پنجم)، عقل و ايمان (دور ششم)، دين و جامعه (دور هفتم)، همكاري مسلمانان و مسيحيان براي اعتلاي عدالت در دنياي معاصر (دور هشتم) و گفتوگوي سازنده مسلمانان و مسيحيان براي مصلحت جامعه (دور نهم) و در حال حاضر که با موضوع افراطگرايي و خشونت به نام دين؛ کدام رويکرد به دين؟ به دليل درک درست و منطقي شرايط به اجرا درآمده است.
وي در ادامه سخنان خود، با اشاره به آغاز اين گفتوگوها از حدود 22 سال قبل، پيرامون دلايل انتخاب اين موضوعات و توجه به شرايط مورد نظر گفت: بي ترديد براي انتخاب اين عناوين شرايط و مقتضيات دورههاي مختلف مورد توجه قرار گرفته است هر چند که چالشهاي امروز را در سالهاي گذشته با چنين ابعاد و گستردگي شاهد نبوديم و همين تفاوت، اهميت بيشتر توجه به گفتوگو و بررسي ابعاد دقيق موضوعات را يادآوري ميكند که بايد با شناخت دقيق در جهت اجراي برنامههاي اجرايي و عملي هم اقدام كرد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ضمن تقسيم روندهاي حاکم بر گفتوگوها گفت: در دورههاي ابتدايي جهت شناختي که وجود نداشت گام برداشتيم و به مرور به دوره شک و ترديد وارد شديم و خوشبختانه امروز به يقين در مورد برخي از ديدگاههاي مشترک دست يافتهايم كه ضرورت گام برداشتن در جهت توسعه همکاريها، تأکيد بر مشترکات و اجراي اقدامات مشترک گام برداريم.
ابراهيميتركمان به تحليل شرايط امروز جهان اشاره كرد و گفت: در حال حاضر با نام اسلام و دين و بدون شناخت دقيق از آموزهها و ارزشهاي اصيل آن، گروههايي با حمايت برخي قدرتهاي خارجي و البته برخي کشورهاي مرتجع منطقه در تلاش براي ارائه چهرهاي خشن از اسلام هستند تا سياستهاي استعمارگونه به شکل نوين را بر مردم مظلوم منطقه تحميل كنند و بي ترديد اين جنايات سازمان يافته ارتباطي با دين و آموزههاي اصيل اسلامي نداشته و ندارد.
وي ادامه داد: بي ترديد توطئهاي براي ايجاد خشونت و استعمار در منطقه است و رهبران ديني بايد در جهت معرفي هرچه بيشتر و بهتر اين ارزشها در جهت صلح و ثبات جهاني اقدام كنند که گفتوگوها يکي از بهترين راه حلها براي ايجاد گفتمان درست و منطقي و دستيابي به حقيقت است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تأکيد کرد: بايد تلاش کرد منحرفان، افراط گرايان و افرادي که چهره واقعي اسلام را خدشه دار ميكنند، اين است که به آنان يادآوري كرد که نبايد دست به خشونت بزنند نه آنکه ما به دنبال اثبات مذموم بودن خشونت که هر عقل سليمي آن را ميپذيرد، باشيم بلکه بايد اقناع را در جامعه ايجاد كنيم.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به دلايل ايجاد امنيت و ثبات در جمهوري اسلامي ايران عليرغم مشکلات و معضلات جدي منطقهاي اشاره كرد و گفت: رهبر کبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري (مدظله العالي) تدبير دقيقي در معرفي اسلام واقعي و صلح طلبي ارائه کردهاند و فرهنگ و تمدن غني ايران اسلامي همواره منادي صلح بوده و البته طعم تلخ خشونت را در دورههاي مختلف تاريخي چشيده است.
وي در ادامه سخنان خود، افزود: جمهوري اسلامي ايران به عنوان کشور مقتدر منطقه و مستقلترين کشور در جهان، گفتوگو با تمام اديان الهي را ارج ميداند و صلح و آرامش را براي همه ملتهاي جهان آرزومند است و تمامي تدابير خود را در اين مسير به کار گرفته و اميدواريم منطقه و جهان ثبات و آرامش را به دور از هرگونه خشونت شاهد باشد.
تقسيمبندي توطئهگران براي جمهوري اسلامي ايران هيچ مفهومي ندارد
آيتالله عليدوست، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هيأت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در خصوص نقش رهبران ديني جهت شناخت واقعي از گروههاي تكفيري گفت: در رابطه با اسلام و آنچه توسط برخي از به ظاهر مسلمانان بايد تأکيد کرد، اين است که اين گروهها در انواع متنوع و اسامي مختلف كه آن هم هيچ ارتباطي با اسلام و آموزههاي ارزشمند آن نداشته و ندارد، ظاهر ميشوند.
وي ادامه داد: تقسيمبندي برخي توطئهگران در تقسيم تروريست خوب و بد است که براي جمهوري اسلامي ايران هيچ مفهومي ندارد و تروريسم و خشونت با هر نوع و چهره محکوم هستند و رهبران ديني در اين زمينه نقش بسيار جدي در شناخت واقعي از اين گروهها و معرفي آنان به مردم است.
آيتالله عليدوست در بخش ديگري از سخنان خود تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران همه گونه خشونت را طرد ميكند و هرگونه تقسيمبندي را در اين زمينه محکوم و مطرود ميداند و در برابر توطئه دشمنان ايستادگي ميكند.
خشونت خاستگاه ديني ندارد/ ايران با هرگونه خشونت مخالف است
حجتالاسلام والمسلمين جواديآملي، رييس مؤسسه علوم وحياني اسراء با اذعان اينكه خشونت و جنايت با دين در تضاد است، گفت: خشونت خاستگاه ديني ندارد و دين همواره در جهت زندگي مسالمت آميز در حال تلاش و کوشش است و امروز شاهد هستيم افرادي به افراط و تکفير روي آوردهاند که اصولا هيچ شناختي از دين ندارند و تلقي ناشايستهاي را از دين براي افکار عمومي ايجاد ميكنند و به جنايات وحشيانه و کم نظير بر عليه مرد و زن در تاريخ دست ميزنند.
وي در ادامه، افزود: منشاء تروريسم و خشونت ميتواند اقتصاد، اجتماعي، سياسي و ... باشد اما حتما دين نميتواند منشاء خشونت باشد و جمهوري اسلامي ايران با پذيرش اسلام شيعي در واقع عقلانيت، انديشه ورزي در محتوا و اعتدال در زندگي را به عنوان مبناي اقدام خود قرار داده است و بنابراين ايران همواره با هرگونه خشونت مخالف بوده و هست.
اين استاد حوزه و دانشگاه تأکيد کرد: عموماً انديشمندان و رهبران و نخبگان ديني منشا انحرافات در دين نبودهاند و برخي منحرفين در لباس دين دست به اين اقدامات ميزنند كه بايد تلاش کرد تا منشاء و معارف دقيق ديني را از رهبران و نخبگان اصلي دريافت شود.
بنابر اعلام اين خبر، ابراهيميتركمان و هيأت ديني و فرهنگي از کشورمان به منظور شركت در دهمين دور گفتوگوهاي ديني مركز بينالمللي گفتوگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با شوراي پاپي گفتوگوي اديان كليساي كاتوليك واتيكان، با عنوان «افراطگرايي و خشونت به نام دين؛ کدام رويکرد به دين؟»، افتتاح اولين دور گفتگوهاي فرهنگي ايران و اروپا و ديدار با مقامات عالي اين كشور، به رُم پايتخت ايتاليا سفر كرد.
اين دور از گفتوگوهاي اسلام و مسيحيت از امروز دوم آذرماه به مدت دو روز با حضور و سخنراني ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و رييس شوراي سياستگذاري اديان، محمد جواد صاحبي، رييس شوراي علمي دبيرخانه دين پژوهان کشور، سيد يحيي يثربي، استاد گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبايي (ره)، محمدمهدي مظاهري، عضو هيأت علمي دانشگاه تهران و رييس مؤسسه فرهنگي اكو، حجج اسلام مرتضي جواديآملي، رييس مؤسسه علوم وحياني اسراء، ابوالقاسم عليدوست، عضو هيأت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، سيد مهدي خاموشي، رييس سازمان تبليغات اسلامي، عبدالحسين خسروپناه، رييس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران، محمد مسجدجامعي، عضو شوراي سياستگذاري اديان و خانم هايده رمضانرستمآبادي، از اداره مسيحيت كاتوليك مركز بينالمللي گفتوگوي اديان برگزار ميشود.
منبع خبرگزاری آریا