به گزارش فرقه نیوز، آنچه که «دیانت عافیت» را از دیگر کتب موجود دربارۀ موضوع مذکور متمایز میسازد، علاوه بر توجه به تحلیل اجتماعی در کنار جنبههای تاریخی و اعتقادی، پرداختن به تحولات مربوط انجمن حجتیه در مقطع پس از اعلام توقف رسمی است. در همین رایطه، در بخشی از مقدمۀ این کتاب آمده است:
«بررسی و نقد انجمن حجتیه در شرایط فعلی و از منظر حضور و تحرک غیررسمی آن طی سه دهۀ گذشته، برای تکمیل و تدقیق فهم ما از شرایط اجتماعی ایران و نیروهای مؤثّر و فعّال در آن واجد اهمیت است. این امر به نوعی غفلت فراگیر از موقعیت و شیوه فعالیت و نقش آفرینی این جریان در دوران پس از اعلام رسمی تعطیلی باز میگردد. مطالب معدود کتب و آثاری که با موضوع انجمن حجتیه نگاشته شده یا فصلی را بدین گروه اختصاص داده و نیز مطالب برخی جزوات، کلاسها و
کارگاههای آموزشی در این باب، عموماً مشتمل بر شرحی است از تاریخ تأسیس انجمن، اقدامات اولیه، تقابل با جریان انقلابی در دهههای چهل و پنجاه، همکاری ضمنی با رژیم شاه و نهایتاً تعطیلی رسمی در سالهای پس از انقلاب اسلامی. در این روایت، بخش مهمی از ویژگیها و مؤلفههای نسبتاً متأخّر در هویت و مواضع جریان حجتیهای به فراموشی سپرده میشود. به عنوان مثال، در این روایت مخالفت فعّالانۀ این جریان با مقولۀ وحدت اسلامی، که به نوعی مهمترین نقطۀ ثقل هویتی-سیاسی و نماد تقابل این جریان با نظام اسلامی در شرایط فعلی است، جای چندانی ندارد.»
نکتهای حاشیهای و جالب توجه این است که کتاب در دورۀ دولت سابق به مدت قریب به یک سال در مرحلۀ ممیزی و اخذ مجوز انتشار از وزارت ارشاد قرار داشت. نهایتاً مجوز نشر کتاب مشروط به حذف یکی از مقالات با عنوان «انجمن حجتیه و دولت احمدی نژاد» صادر گردید. این در حالی است که در این مقاله، ضمن نامعتبر قلمداد شدن روایاتی که دولتهای نهم و دهم را به انجمن حجتیه منسوب میکنند، تفاوتهای مبنایی این دو جریان مورد اشاره قرار گرفته بود!
کتاب «دیانت و عافیت» با آثار و گفتارهایی از دکتر ابراهیم فیاض، حجت الاسلام سید عباس نبوی، استاد حیدر رحیمپور ازغدی، سید حسین شهرستانی، سجاد صفار هرندی، علیرضا کمیلی، مهدی شاه آبادی، صادق شهبازی، مهدی میرزایی پور و ... در 156 صفحه منتشر گردیده است.
ضمناً کتابهای این انتشارات در بیست و هفتمین دورۀ نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درسالن شبستان،راهروی 23، غرفه 27(کانون اندیشه جوان) عرضه میشود. علاقهمندان همچنین میتوانند برای تهیه کتابها با شمارۀ 88975485 یا 88006081تماس گرفته و یا به «کافه کراسه» واقع در خیابان انقلاب،خیابان 16 آذر، ابتدای خیابان پورسینا مراجعه نمایند.
رجا نیوز