فرقه نیوز - بخش عرفان های نوظهور، درباره کوئلیو شاید بسیار سخن شنیده باشید و از او مطلب خوانده باشید. او نویسنده ای برزیلی است که بعد از شهرت جهانی که پیدا کرد مورد توجه مجامع استکباری و بخصوص اسرائیل قرار گرفت.
از آن پس بسیاری از رفتارها، گفتارها و نوشتارهایش در خدمت اهداف استکبار قرار گرفت. کتاب کوه پنجم بارزترین شاهد مثال بر این ادعا است. این اثر به صورت کاملاً واضع در دفاع از موضع اسرائیل بر آمده و تلاش کرده است در قالب داستانی فانتزی، جریان الیاس نبی یکی از پیامبران بنی سرائیل را پیش کشیده تا در سایه آن اسرائیل را قوم برتر و دارای تمدنی کهن معرفی کند.
اما کار به همین جا ختم نمی شود. او به مدت ده سال عضو انجمن شیمون پرز رئیس جمهور وقت اسرائیل بوده است. در کتاب مثل رودخانه روان درباره اسرائیل می نویسد:
اگر فرصتی یافتید به خاورمیانه بروید، حتماً از اردن دیدن کنید. به بحرالمیت بروید و به اسرائیل که آن سویش قرار دارد نگاه کنید. متوجه خواهید شد که صلح هم ضروری و هم ممکن است.[1]
او با این سخن می خواهد بگوید که اسرائیل اگر در اما باشد به این معناست که صلح برقرار است. مهم نیست که فلسطینی ها چه می کشند.
شیمون پرز در اجلاس داووس در سال 2000 از پائولو تقدیر کرد و گفت اندیشه ها و آثار کوئلیو در خاور میانه عامل ثبات اسرائیل است.
پائولو کوئلیو در راستای اهداف غرب، تنه ای به ایران نیز زده. او وارد بازی سیاسی غرب شده و در همان راستا با فرح پهلوی دیدار می کند و از خانم شیرین عبادی تجلیل می کند. او در کتاب چون رود جاری باش درباره شیرین عبادی می نویسد:
برگزار کنندگان مراسم برنده جایزه صلح نوبل، شیرین عبادی، از من خواسته بودند متنی در مورد این واقعه بنویسم. افتخاری بود که نباید از دست می دادم. در ضمن شیرین عبادی چهره ای اسطوره ای است. قدش از 150 سانتی متر تجاوز نمی کرد اما به حدی مقام و منزلت دارد که می تواند در دفاع از حقوق بشر سخن بگوید. تقدیم به زنی که موجب شد که تنهایان کمتر احساس تنهایی کنند، به اویی که گرسنگان و تشنگان عدالت را سیر کرد و موجب شد ظالمان همچون مظلوان رنج ببرند. تقدیم به زنی که همه زنان است.[2]
شیرین عبادی در یک نگاه:
در خواست از آمريكا و ساير كشورهاي زورگو برای فشار بيشتري به ايران و شدت بخشیدن تحريم ها، بلوكه کردن دارايي هاي ايران و قطع کردن کامل روابط سياسي خود و...
حجت الاسلام سالاری
1.مثل رودخانه روان، ترجمه: میترا میرشکار، نوین، 1390، ص 194
2.مثل رودخانه روان، ترجمه: میترا میرشکار، نوین، 1390، ص 194