خبری تحلیلی فرقه نیوز

کد خبر: ۲۰۸۱
تاریخ انتشار: 26 دی - 1394 13:21
سلسله مقالات نقد و بررسی عرفان های نوظهور

از اوشو چه می دانید؟ ( قسمت اول)

اوشو یک نویسنده به معنای رایج کلمه نیست. و هیچگاه شخصا هیچ کتابی ننوشت. کتابهای نشر شده به نام اوشو که تعداد آنها به بیش از 600 عنوان می رسد، در واقع نسخه برداری از سخنرانی های وی است.
از اشو چه می دانید؟

فرقه نیوز- بخش عرفان های نوظهور، اگوان راجنیش مشهور به اشو در سال 1931 در هند به دنیا آمد. در سال 1953 تحصیل در رشته فلسفه را به پایان برد. سپس 9 سال در دانشگاه جبال پور هند به تدریس فلسفه مشغول شد و سال ها به مذاکره علمی با بزرگان فلسفه و عالمان هندی پرداخت. اشو در سال 1974 اقدام به تأسیس یک مرکز مراقبه و شهرک معنوی در پونا هند کرد این مرکز بعدها به یکی از بزرگترین مراکز توریستی هند تبدیل شد.

او در سال 1981 به آمریکا مهاجرت کرد و مریدان زیادی در آمریکا پیدا کرد به طوری که شاگردان او شهرکی به نام وی بنا کردند. اما بعد از چهار سال دولت آمریکا او را از آمریکا اخراج کرد که علت اصلی آن انحرافات جنسی بود. اشو معتقد است با فرق سری بسیاری در تماس بوده است اما هیچ کدام را قابل ملاحظه نیافته است. کسانی که بر او تأثیر گذاشته اند یکی ماگا بابا است دیگری پاگال بابا و دیگری ماستا بابا است اما اشو بیش از همه از کسانی دیگر به عنوان راهنما و الگو یاد می کند، یکی بودا و دیگری شیخ کبیر است و آثار اشو هم نشان می دهد که افکار و اندیشه هایش بیشتر از این دو نفر ملهم است.

اوشو یک نویسنده به معنای رایج کلمه نیست. و هیچگاه شخصا هیچ کتابی ننوشت. کتابهای نشر شده به نام اوشو که تعداد آنها به بیش از 600 عنوان می رسد، در واقع نسخه برداری از سخنرانی های وی است. حدود 7000 سخنرانی از اوشو بر روی نوار کاست و 1700 سخنرانی بر روی نوار ویدئو ضبط شده است. آثار اوشو پرفروش ترین کتب در هند بشمار می آید. سالانه بیش از یک میلیون نسخه از کتابها و نوارهای اوشو در هند به فروش می رسد. کتابهای اوشو به 19 زبان زنده ی دنیا ترجمه شده است. از این تعداد کتاب 70 عنوان کتاب در ایران ترجمه و روانه بازار شده. از سال 1385 آثار اشو به علت مخرب بودن به فرهنگ عمومی و سازگار نبودن با فرهنگی ایرانی اسلامی، در ایران ممنوع الچاپ شد. سرانجام اوشو در ژانویه 1990 در هند از دنیا رفت.

درباره ایده های اشو چنین می توان گفت که او بسیاری از امور را مخدوش می داند و مورد حمله قرار می دهد، خانواده، علم و فلسفه، تمدن، ادیان و مذاهب، هیچ کدام در نظر اشو جایگاهی ندارد و از طرفی وی خود را از بسیاری از بزرگان و دانشمندان حتی پیامبران الهی نیز برتر می داند. برای نقد و بررسی اندیشه های اشو هیچ نیاز به بحث و تحلیل نیست و کافیست سخنان اشو در موضوعات مختلف را مورد توجه قرار داد. اشو آنقدر انحراف در اندیشه اش وجود دارد که نیاز نیست در میان سخنانش کنکاش کرد و از دل آنها انحرافی استخراج نمود. او در تمام موضوعات وارد شده و از هر دری سخن به میان می آورد. بسیار پراکنده سخن می گوید و هیچ انسجامی در آثار اشو دیده نمی شود.

 

حجت الاسلام سالاری

 

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
آخرین اخبار