به گزارش فرقه نیوز، بیتوجهی به موضوع معیشت مردم عاملی است که سبب سستی در فعالیتهای اجتماعی میشود و جامعهای که همراهی مردم را نداشته باشد محکوم به شکست خواهد بود، درک این موضوع و پذیرفتن نقش مردم در پیشبرد اهداف یک جامعه مسئلهای است که برخی از مسوولان آن را فراموش کرده و نادیده میگیرند هرچند بارها و بارها رهبر معظم انقلاب در سخنرانیها و مناسبتهای مختلف بر لزوم توجه به زندگی مردم تأکید شده است.
اما اگر فردی در مکتب امام خمینی(ره) تربیت یافته باشد خود را هرگز جدا از مردم نمیداند و هر آنچه در توان داشته باشد برای خدمت به خلقالله به کار میگیرد.
شهید مدنی از آن دسته رهبرانی بود که کاملا به اهمیت خدمت به مردم پی برده بود و با در نظر گرفتن این موضوع سعی در حل مشکلات اقتصادی و تأمین نیازمندیهای آنها داشت، همین توجه و ارتباط با مردم هم در تداوم مبارزات انقلابی و همراهی مردم بسیار موثر بوده و چون پروانه به دور شمع وجودی شهید مدنی جمع میشدند و به دستور ایشان گوش دل میسپردند.
ارتباط مردم همدان با شهید مدنی به قدری عمیق و قوی بود که ایشان نیز همدان را شهر خود میدانست و در طول مدتی که در این خطه بودند علاوه بر مدیریت عرصه مبارزات سیاسی، ویژه به امور اجتماعی و معیشت مردم توجه میکردند.
این روحیه شهید مدنی منشا خیر و برکت بسیاری برای مردم شهر همدان بود. البته ناگفته نماند ایشان در هر شهری که سکونت داشتند یا دوران تبعید خود را میگذراندند این اقدامات را سرلوحه کارهای خود قرار میدادند.
شهید مدنی فعالیتهای خیرخواهانه اقتصادی برای مردم در کنار مبارزات سیاسی- مذهبی انجام میدادند از جمله این خدمات عامالمنفعه میتوان به احداث حسینیه، احداث ساختمانی در کنار حسینیه برای طلاب و احداث یک باب حمام در روستای دره مرادبیگ اشاره کرد.
ایشان در ایام انقلاب علاوه بر کنترل و تسلط بر ادارهها و شهربانی سعی کرد که مسائل مادی و رفاهی مردم همدان را نیز به نظم دهد و مانع هرگونه احجاف و فشار شود.
یکی از مشکلات مردم همدان در آن دوران کمبود مواد سوختی بود. با توجه به اعتصاب کارگران شرکت نفت و سرمای شدید این شهر، رفع این معضل از اهمیت خاصی برخوردار بودو شهید مدنی با درایت تمام این مسئله را به راحتی حل کردند.
حتی زمانی که قیمت گوشت و نان بالا رفت شهید مدنی با نشستی که با قصابان و سهامداران شهر همدان داشتند باعث کاهش قیمت گوشت شدند و نیز با تشویق جامعه روحانیت همدان مبنی بر اینکه فروشندگان به سود کم قانع باشند نرخ نان خانگی که از سوی روستاییان در شهر عرضه میشود از ۴۵ ریال به ۳۰ ریال کاهش و میزان پخت افزایش یافت.
همچنین از سوی جامعه روحانیت همدان کمکهای دارویی پزشکی و آمبولانس و آذوقه و نیز کمکهای نقدر برای مردم نهاوند ارسال و کمک دارویی و مالی برای مردم قزوین اهدا شد.
تأسیس صندوق قرضالحسنه مهدیه:
صندوق قرضالحسنه مهدیه که هم اکنون فعال در همدان است از باقیاتالصالحات این شهید بزرگوار بوده که کلید اولیه تأسیس آن در سال ۱۳۳۸ با هدف کمک به محرومین زده شد که سیدجواد حجازی از مبارزین انقلابی همدان و از همراهان آیتالله مدنی در این خصوص میگوید: «هنوز هم هر زمان که در امور زندگی دنیا به مشکل برمیخورم، به این شهید بزرگوار متوسل میشوم. آیتالله مدنی نه تنها در نقش روحانی آزادیخواه، مبارزات مردم را سازماندهی میکرد که سامان دادن به اوضاع زندگی مردم نیز از نظر او دور نمیماند و به برکت حضور او در همدان بود که ما اکنون مؤسسه قرض الحسنه، مسجد و درمانگاه خیریه مهدیه را در اینجا داریم.»
وی ماجرای راهاندازی این مکانها را اینگونه نقل میکند: «روزی در مجلسی چهار نفره با حضور آیتالله مدنی نشسته بودیم. ایشان فرمودند؛ نفری ۲ هزار تومن به من بدهید. ۱۰ هزار تومان از حاضرین جمع شد. سپس گفت؛ این ۱۰ هزار تومان را به هرکس که نیازمند است وام بدهید و اینگونه صندوق قرضالحسنه مهدیه همدان با طرح ایشان پایهگذاری شد که در حال حاضر نیز روزانه به حدود ۱۰۰ نفر از نیازمندان وام قرضالحسنه پرداخت میکند.»
در مورد تأسیس این صندوق نیز آمده «برای جمعآوری وجوه اهدایی قبضهایی به ارزش یک تومان چاپ شود و مقرر شد این قبوض با امضای شهیدمدنی و مرحوم حاج سید حاجی حسینی توزیع شود. از جلد از این قبضها شامل ۲۵ برگ بوده که بلافاصله پس از چاپ و تکثیر بین افراد خاص به ویژه بازارین متشرع، روحانیون و برخی اشخاص شناخته شده توزیع و پس از پنج الی ۶ ماه مبلغ ۱۵ هزار تومان جمعآوری شد».
از جمله پولهایی که مایه برکت و رونق فراوان صندوق شد پولی بود که مرحوم آخوند ملاعلی همدانی اهدا کردند که مبلغ ۲۵۰ تومان بود و شهید مدنی فرمودند پول آقا امام زمان(عج) برکت دارد و این صندوق با این پول هرگز دچار مشکل نخواهد شد.
این صندوق به طور غیررسمی از سال ۱۳۳۸ شروع به کار کرد و در سال ۱۳۵۱ علی رغم سنگاندازیهای ساواک و دیگر وابستگان رژیم شاهنشاهی به طور رسمی به ثبت رسید و در حجرهای پشت مسجد میرزاداوود در خیابان باباطاهر شروع به فعالیت کرد.
ساخت مسجد مهدیه و مبارزه با بهائیت
منطقه جاده عباسآباد منطقهای خوش آب و هوا بود و دهها خانواده بهایی که کسی کاری به کارشان نداشت در این منطقه سکونت داشته و تیشه به ریشه تشیع میزدند. رژیم پهلوی نیز خود از این فرقه ضاله حمایت کرده و راه را برای تبلیغ و گسترش گروهشان باز گذاشته بود.
در این میان بود که شجاعمردی چون اسدالله مدنی با آن روح ملکوتی، صفای باطن و اخلاص وصف ناشدنیاش گام برداشت و مسجدی ساخت تا گمگشتگان و به تاریکیرفتگان را به نور هدایت علوی نجات بخشد.
مسجد را «مهدیه» نام نهاد تا تذکری باشد بر مسئله غیبت و ظهور آخرین امام از سلاله پاک نبوی و علوی تا مدعیان دروغین امامت را رسوا و غافلان را بیدار سازد.
سید جواد حجازی، این مبارز انقلابی که بیشتر مواقع همراه شهید مدنی بودند در این خصوص تعریف میکند: «خیابان مهدیه کنونی همدان آن زمان در تصرف بهائیت بود. آیتالله مدنی با شیوه هوشمندانهای که به کار بردند بهائیها را بدون نزاع متفرق کردند.
آیتالله مدنی در زمینی که توسط یکی از خیرین آن زمان در اختیارشان قرار گرفته بود، مسجد مهدیه را که اکنون یکی از مساجد تأثیرگذار همدان است، بنا کردند. وقتی بانگ اذان از بلندگوی این مسجد بلند شد دیری نگذشت که بهائیها این منطقه را ترک کردند»
ساخت درمانگاه مهدیه
درمانگاه مهدیه هم از همان زمان آیتالله مدنی پایهریزی شد. ایشان در سرمای زیاد آن روزهای همدان، بیماران نیازمند را میدیدند که ناچار بودند برای درمان به شهرهای اطراف بروند و یا به خاطر نداشتن تمکن مالی، در خانه بمانند و درد بکشند. همین شد که در زمینی روبروی مسجد مهدیه، درمانگاه خیریه مهدیه را ساختند. این درمانگاه، هنوز هم با قوت به بیماران نیازمند، خدمت ارائه میدهد.
تأسیس دارالایتام مهدیه:
رسیدگی به امور محرومین علیالخصوص ایتام از دغدغههای اصلی شهید مدنی بود که در این راستا ایشان نسبت به تأسیس درالایتام در همدان اهتمام کردند و بسیاری از ایتام زیر پوشش آن قرار گرفتند.
این موسسه با الگوپذیری از انجمن انصارالحجه شهر مشهد و با کمک جمعی از متدینین و معتمدین شهر همدان و با همت شهید مدنی ایجاد شد.
شهید مدنی در مدت زمانی که در همدان حضور داشتند وضعیت را دگرگون کرده و حال روز مردم را بهتر کردند.
ایشان با حمایت های بیشائبه خود، راهنماییها، تشویقها باعث افزایش انگیزه و قوت قلب برای خادمان و بانیان در راه خدمت به مردم شدند و از آن زمان تا کنون مردم از تمام این امکانات و مکانها استفاده میکنند هر چند که ندانند بانی و عامل ساخت و راهاندازی آن سید بزرگ شهید مدنی بوده است.
روحیات ضد فساد و ظلمستیز شهید و نیز اقدامات شهید مدنی در طول حیاتش و در همه شهر و روستایی که زیست کرده ترس و هراس را در دل رژیم انداخته بود و باعث تبیعدش از این شهر به آن شهر میشد و بعد از انقلاب هم منافق کوردل نتوانست این همه راستی و درستی را برتابد و در اقدامی وحشیانه و ظالمانه سیداسدالله را در محراب نماز چون جد بزرگوارش به شهادت رساند