۰۸:۳۶
۱۴۰۰/۰۸/۰۸

حملات داعش و خطر جنگ فرقه‌ای در عراق

در شرایطی که اقدامات حشدالشعبی نقش مهمی در کنترل و جلوگیری از خیزش مجدد داعش در مرزهای سوریه و عراق داشته است، به طور حتم حضور نیروهای اعتقادی حشدالشعبی در مناطق مذکور قادر است که هم تحرکات عناصر داعش را پایان دهد و هم از بروز جنگ فرقه‌ای جلوگیری کند.
کد خبر: ۱۷۵۴۲
به گزارش فرقه نیوز به نقل از الوقت، پس از وقفه‌ای چند ماهه حملات داعش در عراق بار دیگر سروصدایی بزرگ به پا کرد. سه شنبه شب در کمین تروریست‌های داعشی برای مردم روستای الهواشه بخش «الرشاد» شهرستان مقدادیه عراق، ۱۳ شهروند عراقی کشته و چند تن دیگر زخمی شدند. ساعاتی پس از این حمله نیز الامام در شمال شرق بعقوبه، منطقه دیگری در استان دیاله مورد هجوم تروریست‌ها قرار گرفت و این حمله جدید ۷ کشته برجای گذاشت. موضوعی که منجر شد تا کابینه کاظمی بار دیگر برای بررسی اوضاع امنیتی در استانهای غربی هیأتی امنیتی و نظامی شامل «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی، رئیس ستاد ارتش، معاون فرمانده عملیات مشترک و «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح را عازم منطقه کند و کاظمی نیز وعده انتقام و پیگیری تروریست‌ها در داخل و خارج از مرزهای عراق بدهد.

دسیسه برای ایجاد جنگ فرقه‌ی

این حادثه حملاتی را که القاعده و داعش پس از سال 2003 در منطقه انجام می‌دادند را مجدادً به خاطر آورد. حملاتی که با هدف ایجاد جنگ فرقه‌ای بین ساکنان روستاها و شهرهای دیالی و دیگر مناطق عراق صورت می‌گرفت.

در اوج جنگ داخلی عراق در حدود 15 سال پیش، چنین حملاتی اغلب باعث کشتار انتقام جویانه و جنگ‌های قومی و قبیله‌ای در سراسر کشور می شد.

یک منبع امنیتی گفت: کشته های حمله تروریستی داعش از غیرنظامیان از طایفه شیعه «بنی تمیم» بوده است. وی افزود که این حمله در سحرگاه چهارشنبه بر روستای واقع در حومه مقدادیه صورت گرفت. این منبع به رسانه های محلی گفته است که داعش پیش از این 3 غیرنظامی را از منطقه الرشاد ربوده و برای آزادی آنها باج می خواهد. سپس در حالی که خانواده‌های ربوده‌شدگان قصد داشتند در ازای دادن باج، فرزندان خود را آزاد کنند، عناصر (داعش) تیراندازی کردند. این امر باعث وحشت مردم شد و با عجله خود را به محل حادثه رساندند و با آتش شدید عوامل این سازمان در کمین افتادند که بیش از 30 کشته و زخمی برجای گذاشت.

بر اساس اطلاعاتی که الشرق الاوسط از یک منبع سیاسی به دست آورده است، بسیاری از شهروندان بر اثر تیراندازی کشته شده اند، اما 9 تن از قربانیان به دست عناصر این سازمان با چاقو کشته شده اند. این منبع توضیح داد که «در مقایسه با تمام عملیات‌های قبلی که این سازمان تروریستی در مناطق این استان انجام می‌داد، این عملیات خشن ترین، وحشیانه ترین عملیات بوده است.

معین الجبوری، کارشناس امنیتی به وب‌سایت «الحره» گفت که «داعش از تنوع جمعیتی در این مناطق برای آغاز عملیات‌های خود سوء استفاده می‌کند» و خاطرنشان کرد: «منطقه‌ای که این حادثه در آن رخ داده بسیار حساس است، زیرا روستاهای عمدتاً شیعه و سنی را شامل می‌شود. " از سوی دیگر، فرماندار دیالی می گوید که منطقه ای که در آن حمله صورت گرفته «مختلط، حساس و دارای مشکلات قدیمی است» و افزود: «اگر منطقه به گذشته برگردد، (جلوگیری از بحران) مشکل خواهد بود."

در این میان برخی گزارش‌ها حاکی از آن بود که خطر انتقام‌جویی قبایل شیعه علیه روستاهای سنی نشین در شمال شرقی بعقوبه وجود دارد.

برای خنثی کردن اهداف شوم داعش باید بحران را مهار کرد تا تبدیل به کنش و واکنش نشود و جنبه فرقه ای به خود نگیرد و این همان چیزی است که داعش قصد دارد در چنین شرایطی سرمایه گذاری کند.

تلاش‌هایی از سوی شیوخ بنی تمیم برای خنثی‌سازی وجود دارد.

حشدالشعبی و نیازهای امنیتی عراق

در سالهای پس از ظهور داعش، داعش مهمترین نیروی درگیر جنگ با این گروه تروریستی بوده است که موجبات سقوط خلافت خودخوانده موصل و آزدسازی مناطق و مردم عراق از چنگال این گروه‌ تروریستی را فراهم آورد. پس از پایان خلافت داعش نیز حشد همچنان در صف مقدم مقابله با تحرکات نیروهای باقی مانده و عناصر زیرزمینی این گروه تروریستی بوده است.

منطقه ای که در آن حمله اخیر روی داده است نیروهای حشدالشعبی حضور نداشته اند و تأمین امنیتی آن در دست نیروهای ارتش و پلیس و ضدتروریسم بوده است. این در حالی است که برخی خلاهای امنیتی گزارش شده است. دکتر معتز محی الدین، کارشناس امنیتی و راهبردی، رئیس مرکز مطالعات سیاسی به الشرق الاوسط گفت: «نیروهای امنیتی همیشه از روستاها و نقاط دور افتاده دور هستند. این همان چیزی است که داعش برای انجام عملیات تروریستی از آن بهره برداری می کند.

وی ادامه داد: مشکل دیگری وجود دارد این است که سرویس‌های امنیتی اغلب محدود به جمع‌آوری اطلاعات لازم در مورد شبه‌نظامیانی هستند که از مناطق مجاور مانند کوه‌های مخول و حمرین می‌آیند، به علاوه مثلث خطر که از جنوب حویجه (کرکوک) تا نواحی ثارث (صلاح الدین) و نیز نواحی انبار و غیره امتداد دارد. از طرف دیگر نیروهای امنیتی اغلب برای مدت کوتاهی در این مناطق می مانند و سپس به مقر خود عقب نشینی می کنند.

علاوه بر مشکلات امنیتی، وجود ارتباطات طایفه‌ای به دلیل عضوگیری داعش از میان فرزندان روسای قبایل، و یا ترس لو رفتن آن‌ها به داعشی‌ها نسبت به افشای اطلاعات تروریست‌ها ممانعت می‌کنند.

حال در شرایطی که اقدامات حشد الشعبی نقش مهمی در کنترل و جلوگیری از خیزش مجدد داعش در مرزهای سوریه و عراق داشته است، به طور حتم حضور نیروهای اعتقادی حشدالشعبی در مناطق مذکور قادر است که هم تحرکات عناصر داعش را پایان دهد و هم از بروز جنگ فرقه‌ای جلوگیری کند.

بلافاصله پس از حملات اخیر هیات «حشدالشعبی» در بیانیه‌ای از آمادگی کامل خود برای پر کردن خلاهای امنیتی در این منطقه و مناطق دیگر خبر داد.

انتهای پیام/



گزارش خطا
ارسال نظر