بسیاری از نیروهای سنتی و مذهبی موثر در انقلاب، ابتدا فعالیتهای خود را در انجمن حجتیه که علیه بهاییت فعالیت میکرد، آغاز کردند؛ اما با پررنگ شدن گرایشهای اسلام سیاسی در حوزه و دانشگاه و بهویژه انتقاد امامخمینی از جریانهایی که مبارزه را به انحراف میبردند، این طیف تضعیف و پس از انقلاب، به نیرویی حاشیهای و مورد انتقاد جریانهای خط امام تبدیل شد.
گفته میشود که مرحوم سجادی از ابتدای پیروزی انقلاب معتقد به همکاری با جمهوری اسلامی بود و تلاشهایی نیز برای ارتباطگیری با سران نظام انجام داد. او پس از درگذشت مرحوم حلبی، انجمن را به گونهای هدایت کرد که حساسیت سیاسی کمتری برانگیزد.
در سال ۸۴ پس از پیروزی احمدینژاد کتابی با عنوان «دهه هشتاد؛ دهه ظهور» در مشهد منتشر شد و از ربط میان ظهور احمدینژاد با نزدیکی ظهور امام عصر(ع) سخن گفت. نام نویسنده کتاب، «دکتر سید حسین سجادی» بود و همین تشابه اسمی به شایعه ارتباط دولت احمدینژاد با حجتیه دامن زد. هرچند این انتساب هیچگاه ثابت نشد و برخی اعضای انجمن، آن را تکذیب کردند.
حجت الاسلام اکبری آهنگر در کانال تلگرامی خود (حقایقی پیرامون انجمن حجتیه) نوشت؛
مهندس سجادی (رأس مدیریت تشکیلات انجمن حجتیه) درگذشت.
خداوند بر اجر خدماتش بیفزاید.
اگر
هم قدمی در خصومت با انقلاب و نظام برداشت، دلایلش را در روز قیامت، در
پیشگاه الهی و در محضر پیامبر و اهل بیت(علیهم السلام)، امام خمینی(رحمت
الله علیه) و شهدا خواهیم شنید.
در تشکیلات انجمن، اگر نگویم که
نزدیکترین فرد به شخص شیخ محمود حلبی مهندس سجادی بود، حداقل از سه نفر اول
بود. اما امیدوارم که روز قیامت از آن گروهی به حساب آید که شیخ را
نشناختند و نادانسته از وی تبعیت کردند.
شک نکنید دعای کمی نیست.
درباره انجمن
موسس و رهبر این انجمن شیخ محمود ذاکر زاده تولایی معروف به شیخ محمود حلبی در سال 1280 شمسی در مشهد به دنیا آمد وی علوم دینی را در محضر اساتیدی همچون مرحوم ادیب اول حاج میرزا احمد و محمد کفایی و شیخ محمد نهاوندی و حاج اقا حسین قمی فراگرفت. همچنین او در محضر حکیم آقا بزرگ فلسفه و علوم عقلی را مشتاقانه آموخت تا اینکه با مرحوم میرزا مهدی اصفهانی آشنا شد و از آن به بعد فلسفه را کنار نهاد و به مکتب معارف مشهد که بعدها به مکتب تفکیک مشهور شد پیوست تا جاییکه از قویترین مروجان آن به شمار می آمد.
لازم به ذکر است آوردن نام شیخ محمود حلبی در جمع پیروان مکتب تفکیک به معنای این نیست که عملکرد عالمان مکتب تفکیک در قبال امور سیاسی همچون او بوده بلکه افرادی همچون میرزا مهدی نوغانی و میرزا جواد اقا تهرانی و... به رغم اختلاف نظر علمی در زمینه عرفان و فلسفه با مرحوم امام خمینی، در پشتیبانی از نهضت اسلامی مردم ایران از هیچ کوششی مضایقه نکردند.
با شروع نهضت ملی مردم ایران به رهبری مرحوم آیت الله کاشانی فعالیت های مذهبی حلبی که در آن سال ها از سخنرانان شهیر مشهد شده بود وارد فاز تازه ای شد و آن مبارزه علنی با رژیم شاه بود. او که در ابتدا از حامیان آیت الله کاشانی بود از رهبران نهضت ملی در مشهد به حساب می آمد اسناد و گزارش های ساواک به خوبی بیانگر نگرش شیخ محمود حلبی به مبارزه با رژیم شاه است تا جاییکه او را از دوستان شهید نواب صفوی معرفی نموده و به فعالیت او به نفع جمعیت فدائیان اسلام در مشهد تصریح دارد.
پس از بروز اختلاف در بین سران نهضت ملی و از بین رفتن وحدت در بین
مبارزین، حلبی که خود را برای انتخابات هفدهمین دوره مجلس شورای ملی
کاندیدا نموده بود، بخاطر عدم پشتیبانی مردم در برابر رقیبش قبل از برگزاری
انتخابات از این تصمیم منصرف شد و از دنیای سیاست کناره گیری کرد و به
همان فعالیت های صرفا مذهبی گذشته روی آورد.