خبری تحلیلی فرقه نیوز

کد خبر: ۲۵۲۲
تاریخ انتشار: 26 دی - 1394 13:21

اشو و عشق جنسی

اوشو

فرقه نیوز - بخش عرفان های نوظهور : یکی از مهمترین آموزه های اشو عشق است. او بسیار درباره عشق سخن گفته و بسیاری از نامه هایی را که در عالم خیال یا بیداری و هوشیاری برای انسان ها نوشته به نام عشق بوده است. اشو به طور مکرر درباره عشق سخن می گوید و البته در برخی از آنها، سخنان خوب و ستودنی نیز هست. عشق از نظر او غرض و هدفی را دنبال نمی کند.

او معتقد است اگر عاشق یک زن زیبا و یا یک مرد زیبا باشید خودتان را گرفتار کرده اید. چون حسادت را به دنبال خواهد داشت. (اشو، عاشقانه ها، تدوین قوام الدین خرمشاهی، ص81) به نظر اشو، ازدواج و تشکیل خانواده، عشق را نابود می کند. او می گوید: ازدواج وسیله ای است برای فرار از ترس تغییر، ازدواج وسیله ای است تا پیوند را تثبیت کنی. اما عشق چنان پدیده ای است که به محض تلاش برای تثبیت آن، خواهد مرد. ایستایی در عشق همان و نابودی همان. (اشو، پیوند، ترجمه عبدالعلی براتی، ص72.)

اشو معتقد است عشق باید زمینی باشد.(مراقبه شور سرمستی، ترجمه امید اصغری، ص63) و ادامه می دهد: رسیدن به عشق تنها از طریق قطب مخالف امکان پذیر است(عشق رقص زندگی، ترجمه بابک ریاحی پور، ص51) اگر مردی به سوی زن جذب شود و زن به سوی مرد، این آغاز عشق است. سعي كنيد اين را بفهميد، تانترا مي گويد، مثل يك زنبور باش! تانترا نمي گويد اگر زني را دوست داري با او زندگي نكن. با او باش، اما نسبت به عشق، صادق و وفادار بمان، نه نسبت به شخص. وفاداري و پايداري بايد نسبت به عشق و نه نسبت به انسان باشد . ميان اين دو تفاوتي اساسي وجود دارد. شما با عشق و شادي پيمان بسته ايد.( تفسير آواهاي شاهانه ي ساراها ترجمه برزگر،ص 107)

اشو درباره عشق تا آنجا پیش می رود که می گوید: اگر انسان به عشق اجازه حضور بدهد، نیاز به نیایش نیست، نیازی به مراقبه نیست. نیازی نیست به کلیسا یا معبد برود. اگر آدمی عاشق باشد حتی می تواند خدا را کاملاً فراموش کند، چرا که از عشق، هر چیزی امکان پذیر است.(اشو، شهامت، ترجمه خدیجه تقی پور، ص98.)

به نظر می رسد اشو از عشق الهی چیزی نمی داند. او نمی داند در عرفان اسلامی سالک هر چه عاشق تر شود مراقبه اش بیشتر و نیایشش لذت بخش تر می شود. سالک خود را بی نیاز از نیایش نمی داند بلکه تنها با نیایش آرام می شود. درد فراغ را فقط با حضور در محراب و مسجد تسکین می دهد. اشو نه تنها چنین عشقی را درک نکرده بلکه از قوه فهم او نیز درک چنین عشقی خارج است. عارف الی الله عشق را وصفی الهی می داند و معتقد است هیچ کس نمی تواند حقیقت آن را دریابد. عشق در عرفان اسلامی اوصافی و ویژگی هایی دارد:

  1. عشق امری بشری نیست، بلکه اوصاف الهی است به همین علت از قدرت و اثر ویژه ای برخوردار است.
  2. قدرت عشق تا آنجاست که می تواند امور غیر ممکن را ممکن سازد.
  3. مهمترین نشان عشق از خود برخواستن است.
  4. عاشق، دل بستن به هر چیزی جز خداوند را عشق مردگان می نامد و آن را سودایی گزاف می داند.

فرقه نیوز

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
آخرین اخبار