هشداری بر ترویج کلاس‌های آموزشی یوگا برای کودکان

جریان یوگا سعی می‌کند تا آموزه‌های خود را به کودکان انتقال دهد؛ مثلاً مرکز «سرزمین یوگای کودک» در زمینه ترویج آموزش یوگای کودکان محصولاتی؛ مثل «فلش کارت‌های سرگرمی با یوگای کودک» طراحی کرده است که مخاطب از سن ۳ سالگی می‌تواند از آن استفاده کند.
کد خبر: ۱۸۰۸۵

پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز: یکی از موضوعات اصلی در تربیت کودکان انتقال یک محتوا در سنین خردسالی است. در اهمیت تربیت و آموزش در سنین کودکی می‌شود به این فرمایش گهربار امام علی علیه‌السلام اشاره کرد که می‌فرمایند: «الْعِلْمُ مِنَ الصِّغَرِ كَالنَّقْشِ فِی الْحَجَرِ»[۱] «یادگیری در كودكی مانند كنده‌كاری روی سنگ است.» امام صادق علیه‏‌السلام در مورد تربیت دینی  و معنوی اطفال و خردسالان فرمودند: «بَادِرُوا اَحدَاثَکُم بِالحَدِیثِ قَبلَ اَن تَسبِقَکُم اِلَیهِم المُرجِئَهُ»[۲] «فرزندانتان را با کلام (ما) آشنا کنید پیش از آن که مرجئه (و دیگر فرقه‏‌های منحرف عقیدتی) بر شما سبقت بگیرند (و آنان را منحرف سازند)».

به علت سبک زندگی مدرن و شرایط زندگی در عصر حاضر، هزاران محتوا با موضوعات علمی، غیرعلمی، انحرافی، سرگرمی و... به راحتی در اختیار کودکان قرار می گیرد که این مضامین و محتواها در آینده شخصیت آنان را شکل خواهند داد. از آنجا که کلام اهل بیت علیهم‌السلام از سرچشمه وحی و حقیقت نشأت گرفته؛ از این رو می‌تواند رمز سعات و کمال انسان باشد، که در این کلمات گهربار سه نکته وجود دارد: اولین نکته این است که تربیت در سن کودکی بالاترین اثر را دارد؛ نکته دوم اینکه مصون نگه داشتن فرزندانی که در معرض آسیب‌های فکری و عقیدتی هستند واجب است؛ نکته سوم اینکه معارف الهی و حق را در سنین کودکی به فرزندانمان بیاموزیم قبل از اینکه جریانات انحرافی آنان را به سوی خود بکشانند.

یکی از جریانات انحرافی شبه معنوی که در حال حاضر سعی می‌کند آموزه‌های خود را به خردسالان و کودکان انتقال دهد، جریان یوگا است. این جریان در واقع یک طریقت عملی پرستش بت‌های هندی است، ولی به خاطر اینکه مقاومت با این انحرافات شکل نگیرد به دروغ خود را ورزش معرفی می‌کند. آسیب‌های جسمی فراوانی در مورد یوگا وجود دارد. روزنامه «نیویورک‌ تایمز» مقاله‌ای را با عنوان «چگونه یوگا می‌تواند بدن شما را درهم‌ شکند» (How Yoga Can Wreck Your Body) منتشر کرده و در آن به برخی از آسیب‌های ناشی از یوگا اشاره کرده است.

مراکز و موسسات زیادی به صورت تخصصی در حال ترویج یوگای کودکان در قالب نشر کتاب، برگزاری دوره آموزشی و ... هستند؛ از جمله «سرزمین یوگای کودک»، مجموعه‌ای است که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۹ در راستای خدمات رسانی در زمینه یوگای کودک و کمک به مربیان و مادران علاقه مند به یوگای کودک آغاز نموده است.

این مرکز تلاش دارد تا با ارایه محصولات اختصاصی خود در زمینه یوگای کودک جایگاه ویژه‌ای برای خود در زمینه ترویج آموزش یوگای کودکان به دست آورد. یکی از این محصولات «فلش کارت‌های سرگرمی با یوگای کودک» است که مخاطب از سن ۳ سالگی می‌تواند از آن استفاده کند. این طراحی‌ها تمام رنگی و دارای ۶۴ صفحه است که در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است. در توضیحات و اهداف این فلش کارت‌ها آمده است: به کودکان و هنرجویان خردسال كمك می‌کند تا در كلاس‌های یوگا بتوانند تمرکز داشته باشند و تمركز خود را حفظ كنند. در این فلش کارت‌های سرگرمی، ۳۰ ایده خلاقانه طراحی کرده‌اند تا توجه تمام مدت به یوگا توسط کودکان  حفظ شود.  برای این کودکان از اصطلاح «یوگی‌های کوچولو» استفاده شده است.

محصول دیگر این مرکز «آلبوم اورجینال شروع یوگا برای کودکان – یوگای مبتدیان، صداهای آرامبخش برای کودکان» است که ۵۰ موسیقی یوگا برای کودکان تهیه کرده است و با عبارات «تمرینات یوگای کودک ، موسیقی درمانی آرامش بخش، کلاس‌های یوگای کارما برای کودکان، موسیقی مدیتیشن و آرامش» در حال ارایه است. با طراحی‌های جذاب و زیبا و با استفاده از تکنیک‌های آموزشی سعی می‌کنند ذهن کودکان را متمرکز در یوگا کنند. این کودکان با جریان یوگا که حداقل بستر انحراف در آن وجود دارد، در حال رشد هستند. در کنار ورزش عقاید انحرافی مثل تناسخ، کارما، مباحث انرژی کیهانی و... نیز خواه ناخواه در سبد محتوایی این مخاطبان ولو در سال های بعد قرار خواهد گرفت و این پرتوجویان(دانش‌آموزان یوگا) نسلی خواهند شد که عقاید یوگای هندی را در زندگی با یک خانواده ایرانی خواهند داشت. والدینی که کودکانشان را به کلاس‌های یوگا می‌فرستند باید بدانند که با دستان خودشان بستر انحراف و آسیب کودکانشان را فراهم می‌کنند.

پی‌نوشت:
[۱]علامه محمّد باقر مجلسی، بحارالانوار، ناشر مؤسسة الوفاء، بی‌جا، ۱۴۰۳ هـ.ق، جلد ۱، صفحه ۲۲۴ 
[۲].کتابخانه فقاهت؛ شيخ حرّ عاملی، وسائل الشيعه، نشرالإسلاميه، بی‌جا، بی‌تا، جلد ۱۵، صفحه ۱۹۶

منبع: ادیان نت
گزارش خطا
ارسال نظر