خبری تحلیلی فرقه نیوز

کد خبر: ۱۸۰۵۸
تاریخ انتشار: 24 ارديبهشت - 1403 11:17

ترویج دین؛ از بلاگر کربلا تا سیره اهل بیت علیهم السلام

به راستی چرا کسی از بلاگرهایی که نسخه دینی میپیچند احساس خطر نمی‌کند و سلامت روحی، معنوی و اعتقادی جامعه برایشان همچون سلامت جسمی مهم نیست؟ اگر مومنی بجای مسیر مشخص دین و الگوهای مشخص دینی از این افراد تبعیت کند باید خود را مسئول شقاوت خود بداند

پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز، این روزها بحث داغ بلاگرهایی که با انتشارکلیپ‌های مختلف ازسرزمین مقدس کربلا نسخه دینی و سبک زندگی برای مردم می‌پیچند تبدیل به بحثی جنجالی در میان مداحان، سخنرانان و هیئتی‌ها شده است. عده‌ای با عنوان جذب حداکثری و اینکه قضاوت نکنید، پا در میدان گذاشته و از این افراد دفاع می‌کنند و عده‌ای دیگر با عنوانِ گرفتنِ دین از بلاگرها و ترویج سبک زندگی اشتباه و مخالف سیره اهل بیت علیهم السلام در میان جماعت مذهبی توسط این بلاگرها به انتقاد از ایشان پرداخته‌اند.

الگو سازی

گاهی یک فرد مذهبی در سیره و زندگی شخصی سبک خاصی از پوشش را دارد. در سفر به کربلا به شیوه‌های خاصی عمل می‌کند و مقید به کلام اهل بیت علیهم السلام نیستند. که دعوت به حزن در شهر کربلا می‌کردند و حتی خوردن گوشت و محزون نبودن و ... را نهی می‌کردند و ده‌ها دستوری که به عنوان الگو توسط خاندان عصمت و طهارت به پیروانشان که به زیارت حضرت سیدالشهداء علیه السلام می‌خواهند بروند توصیه شده است. اگر فردی سیره شخصی‌اش خلاف این توصیه‌ها باشد جایی برای نقد عمومی، خطاب به فرد و یا توبیخ کردن وی نیست بلکه ترویج نگاه اهل بیت علیهم السلام خود، نهی این روش‌های اشتباه است.
اما وقتی یک بلاگر مذهبی با اسم دین و مذهب و به عنوان نماد جامعه‌ی مذهبی در فضای مجازی شناخته می‌شود و تعداد زیاد دنبال کننده دارد موضوع متفاوت می‌شود. ترویج دنیاگرایی و خریدهای لاکچری در کربلا و فخرفروشی و ... از جمله آسیب‌های ظاهری و معنوی این جریان بر بدنه مذهبی یا افرادی است که الگوی خاصی برای دریافت دین خود ندارند و این افراد را الگوی خود قرارداده‌اند. در اینجا نقد و بررسیِ توصیه‌ها و سبک زندگی جدیدی که این جماعت ترویج می‌کنند وظیفه‌ی مبلغین و دلسوزان دین است. هر چند نباید در این بین هم توهین و ناسزا در بین باشد و نهی از این روش‌های انحرافی باید سازگار با سیره‌ی اهل بیت علیهم السلام باشد.

اما اینکه عده‌ای انتظار داشته باشند این جماعت را نقد نکنیم و بی تفاوت باشیم نه تنها غیر عقلانی است بلکه خلاف سیره اهل بیت علیهم السلام است. ترویج سیره و سبک زندگی‌های مختلف به اسم دین و دین داری که خلاف سیره معصومین بود همواره با برخورد معصومین علیهم السلام مواجه می‌شد. هر چند فردی شبانه روز در گوشه مسجد نشسته و مشغول عبادت خدا باشد اما وقتی مخالف با سیره و سبک زندگی اسلامی باشد با برخورد معصومین علیهم السلام مواجه می‌شود.

پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز،یکی از مهمترین آسیب‌ها و خطراتی که امروز جامعه و دینداری را تهدید می‌کند گرفتن دین از این مدعیان دینداری است! دین اسلام، دین عقلانیت است و بر پایه عقلانیت به اثبات خدا و کتاب خدا و پیامبر خدا و اهل بیت علیهم السلام می‌رسیم. الگوی یک مسلمان در دین اسلام کتاب خدا و معصومین علیهم السلام هستند و سپس فرد باید یا در کلام معصومین و تفسیر و شناخت کلام ایشان و توصیه این الگوها و این متون که نقشه زندگی و سلوکِ آدمی است یا مجتهد شود و یا به مجتهد مراجعه کند. که این هم بر پایه عقلانیت دینی است همچنان که انسان یا باید دکتر شود یا در مریضی و بهداشت به کلام دکتر مراجعه کنید.

حال فرض کنید یک دکتر خطایی بزرگ مرتکب شد. آیا طبابت و پزشکی زیر سوال میرود یا آن فرد؟ آیا در انتخاب دکتر بیشتر توجه می‌کنید یا کلا رجوع به دکتر را کنار می‌گذارید؟ طبیعتا ایراد را متوجه فرد می‌دانید.

فرض دیگر این است که فردی نه خود دکتر شده است و نه توصیه دکترها را ترویج می‌کند. بلاگر شده و برای مردم نسخه می‌پیچد. همه نگران می‌شود که این فرد با زندگی انسان‌ها بازی می‌کند و احساس خطر می‌کنند و با وی برخورد جدی می‌شود. اگر هم کسی به توصیه های پزشکی آن بلاگر گوش کند و به مرضی دچار شود تمام عقلا خودِ آن فرد را مسئول می‌دانند.

به راستی چرا کسی از بلاگرهایی که نسخه دینی میپیچند احساس خطر نمی‌کند و سلامت روحی، معنوی و اعتقادی جامعه برایشان همچون سلامت جسمی مهم نیست؟ اگر مومنی بجای مسیر مشخص دین و الگوهای مشخص دینی از این افراد تبعیت کند باید خود را مسئول شقاوت خود بداند زیرا دقیقا با توصیه این بلاگرها برخلاف سیره اسلامی عمل می‌کند.

تناقضی بنام حجاب و استایل!

حجاب با هدف دوری از خودنمایی و عدم نمایش زینت‌ها در جامعه،  توسط اسلام وضع شده است. هر چند حکمت‌های مختلفی بر آن مترتب است اما تاکید بر عدم نمایش خود و زینت‌های خود از جمله حکمت‌ها و دلایل آن را بر ما روشن می‌کند. یکی از اهداف حجاب عدم جلب توجه برای نامحرم است. اما آنچه امروز بنام حجاب استایل ترویج می‌شود کنار هم قرار دادن دو مفهوم دارای تعارض با یکدیگر است. استایل سبک مشخص یا رویه‌ای متفاوت است که امروزه با در کنار موضوعِ حجاب قرار گرفتن یک تعارض را شکل می‌دهد. نشان دادن این سبک خاص از پوشش که جلب توجه را در جامعه در پی دارد بر خلاف هدفِ وضعِ حکم حجاب در اسلام است.

در واقع حجاب استایلِ امروزی راهی برای بی خاصیت کردن حکم حجاب است. دشمن عده‌ای را با کشف حجاب و ترویج روحیه تساهل و تسامح از حجاب دور می‌کند برای عده‌ای دیگر که جماعت مذهبی هستند نسخه متناسب با خودشان چیده که از طریق حجاب استایل به سمت نابودی هدفِ حجاب و تحریف این حکم الهی می‌رود. بلاگرها و حجاب استایل‌ها به سرعت با در کنارهم قرار دادن این تعارضات مشغول تحریف هدفِ حجاب و نابودی کارایی حجاب می‌روند.

از سبک زندگی لاکچری تا ترویج خرافه‌ی جذب

این حجاب استایل‌ها امروز مشغول ترویج سبک زندگی لاکچری و اشرافی هستند از نمایش خریدهای گران قیمت و خانه های لاکچری تا سفرهای متعدد به کشورهای خارجی و حتی سفرهای متعدد مذهبی که این همه سفر پیاپی و این نوع خریدها علاوه بر ترویج یک سبک زندگی غلط و خلاف سیره اهل بیت این فکر را در میان عموم جامعه ترویج می‌کند که این فرد مذهبی است پس مذهبی‌ها با پول مردم زندگی اشرافی و لاکچری دارند! حال آنکه جماعت مذهبی بدنه و عموم مردم هستند که زندگی عادی خود را دارند و خیلی از افرادیکه پولدار هم هستند به نذر و کمک به ایتام و خیریه ها و .... مشغول می‌شودند اما حجاب استایل ها آن جماعت مذهبی نما که دنبال اشرافیت و اشرافی گری با لباس و ظاهری دینی هستند را بزرگنمایی کرده و مردم را به دین بدبین می‌کنند.

اما به اینجا بسنده نکرده و با ترویج خرافه‌ای بنام قانون جذب و خرافاتی از این دست مردم را دچار انحرافات اعتقادی و فکری می‌کنند. انسان برای کاری که انجام میدهد باید یا دلیل علمی یا دلیل عقل و یا دلیل در حوزه وحیانی(یعنی ثابت شده از طریق علومی همچون رجال و درایه و ...) داشته باشد. اعتقاد به امور بی دلیل ترویج خرافه گرایی است و ترویج قانون جذب از جمله‌ی این امور است که در یادداشت‌های دیگری به آن می‌پردازیم.

حجت الاسلام مهدی قیاسی کارگر مقدم

پایان/

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان