با وجود افزایش نشانه های افزایش اسلام هراسی که به لطف رسانه های اجتماعی و افزایش آگاهی در میان جوامع مسلمان دیده می شود، خشونت ها و حوادث زیادی گزارش و یا بررسی نشده است.
افزایش خشونت علیه مهاجران به طور کلی، و مسلمانان به طور خاص، در سال های اخیر به خصوص با توجه به افزایش شمار پناهندگان فراری از مناطق جنگی در خاورمیانه و شمال آفریقا افزایش یافته است.
باید گفت که هیچ قانون بازدارنده ای برای تلقی کردن اسلام هراسی به عنوان یک جرم وجود ندارد، در نتیجه لفاظی ها و حملات ضد اسلامی علیه آنها در جامعه اروپایی افزایش یافته است.
برای مثال با توجه به گزارش اخیر وزارت کشور آلمان، جنایات با انگیزه های با گرایش راست افراطی در سال ۲۰۱۶ به ۲۳۵۵۵ مورد رسیده که ۱۶۹۸ مورد از آن در مجموعه حملات خشونت آمیز طبقه بندی شده اند.
اگر چه اسلام هراسی یک پدیده تازه رواج یافته نیست، گرایش به سمت آن با تحریک برخی رسانه ها، دانشگاهیان و روزنامه نگاران به طور چشمگیری افزایش یافته است.
پس از سال ۱۹۹۰ و با فروپاشی کمونیسم، نگرش ضد اسلامی در غرب پدید آمد و پس از حملات ۱۱ سپتامبر به اوج خود رسید. بنابراین جو امروز نتیجه همان نفرت دهه ۹۰ علیه مسلمانان است.
رهیافته