به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز، در صدر انقلاب اسلامی، هرچند قطع سلطۀ بیگانگان بر ایران اسلامی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی محسوب میشود اما؛ برخی لیبرالهای وابسته به گروه نهضت آزادی که بعد از انقلاب اسلامی در دولت موقت جا خوش کرده بودند، تلاش میکردند تا پای آمریکاییها را به کشور باز کنند.
در اكثر حوادث مستحدثه ازجمله در ایام تشکیل مجلس خبرگان، ایام تصویب قانون اساسی، ایام تصویب اصل ولایتفقیه، زمان جنگ و در بسیاری از بزنگاههای ديگر شاهد حمایت آشکار اعضای نهضت آزادی از سیاستهای همسو با کاخ سفید هستیم.
بزرگان نهضتآزادی ازجمله مهدی بازرگان، ابراهیم یزدی، یدالله سحابی و… همواره از براندازی نظام اسلامی حمایت میکردند. این حمایتها و سایر مواضع رادیکال اعضای سابق و کنونی این نهضت آنقدر کثرت و تعدد داشته و دارد که افکار عمومی آنها را بهعنوان یکی از اپوزسیونهای نظام اسلامی محسوب کرده و میکنند.
از جمله اینکه اعضای نهضت آزادی با همان مواضع سابق خود، برای ادامه حیات سیاسیشان با برخی بیوتات و جریانات در قم ارتباط برقرار کرده و میکنند. مثلاً در تازهترین حرکتشان به مناسبت بیست و نهمین سالگرد درگذشت مهندس بازرگان، جمعی از اعضای نهضت آزادی طی سفری به قم، بر سر مزار بازرگان حاضر شدند و پس از خواندن وصیتنامۀ بازرگان، در مراسمی که به همین مناسبت در بیت مرحوم حسنعلی منتظری تشکیل شده بود، حاضر شدند. البته که بعد از آن نیز در مراسم مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم نیز شرکت کردند! در مراسمِ بیت مرحوم منتظری، حجتالاسلام احمد منتظری در سخنانی، بر نزدیکی دیدگاههای مرحوم منتظری و مهندس بازرگان تأکید کرد و با اشاره به فتوای پدرش پیرامون حقوق شهروندی بهائیان، به ذکر اندیشههای مرحوم منتظری درباره جایگاه انسان، عقل، حقوق بشر، آزادی و حاکمیت ملت در آموزههای قرآنی پرداخت! همچنین مهندس محمد توسلی، دبیرکل نهضت آزادی و دکتر محمدحسین بنی اسدی رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران طی سخنرانیهایی به بیان دیدگاههای خود پرداختند!
اعضای نهضت آزادی علاوه بر حضور در بیت مرحوم منتظری، در مراسم مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم نیز شرکت کردند که آقایان احمد منتظری، محمدعلی ایازی، محمد توسلی، ابوالفضل بازرگان، سیدحسین موسوی تبریزی، محمود دردکشان، محمدحسین بنیاسدی، فرهاد بهبهانی و محمدحسین متقی از چهرههای شاخص آن مراسم بودند.
حجتالاسلام دکتر عبدالرحیم سلیمانی، از اعضای مجمع مدرسین و محققین بهعنوان نخستین سخنران این جلسه گفت: بازرگان معتقد بود که بشر در دستیابی به نظامهای مدیریتی، سیاسی و اقتصادی نیازی به پیامبران الهی ندارد و با تجربه و علم خود، قادر است به نیازهای مادی خود دست پیدا کند و ایمان به آخرت و خدا میتواند زمینهساز و محرک اقدام بشر برای نیل به عدالت و اصلاح جامعه شود.
حجتالاسلام دکتر محمدرضا یوسفی، از دیگر سخنرانان این جلسه بود که در سخنانی با عنوان "رویکردها به دین با نگاهی به کتاب آخرت و خدای مهدی بازرگان” گفت: این نگاه بازرگان مقرر میدارد که ادیان الهی و ازجمله اسلام، نظام اداره سیاسی و اقتصادی ندارند، بلکه واجد ارزشها و جهتگیریهایی هستند که میتواند در استقرار آزادی، کرامت بشر و عدالت سودمند باشد.