پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز: تارنمای شبکه المیادین در یادداشتی به قلم «حسن صعب» نویسنده لبنانی، به بررسی مسیحیان انجیلی و حمایت گسترده آنها از رژیم صهیونیستی پرداخته است.
وی در بخش نخست این یادداشت متذکر شد: این جنبش از سالها پیش در آمریکا وجود داشته و فعال بوده است و طبیعتاً در ترویج اسرائیل نقش داشته و در همه زمینهها از آن حمایت کرده است. این حمایتها بر اساس مبانی دینی تحریف شده است که تا امروز با قدرت در عرصههای بینالمللی و منطقهای همچنان تأثیر میگذارد.
در بخش دوم این یادداشت میخوانیم:
مایک پمپئو؛ صهیونیست انجیلی تمام عیار
مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق و رئیس سابق اطلاعات مرکزی آمریکا و یکی از برجستهترین اعضای دولت ترامپ، یک انجیلی متعصب وابسته به جریان صهیونیسم مسیحی است و به لزوم حمایت از اسرائیل به منظور تحقق پیشگویی دینی (آرماگدون) اعتقاد دارد. او در سفر خود به فلسطین اشغالی در سال ۲۰۱۹ میلادی، در گفتوگویی اظهار کرد که ترامپ فرستاده خداوند به جهت حمایت از اسرائیل است. پمپئو از ابراز عقیده و تعهد مذهبی خود در موقعیتهای مختلف از جمله فعالیتهای سیاسی و دیپلماتیک دست برنمیدارد.
اما از نقطه نظر سیاسی، پمپئو از اعتقادات مسیحی خود و حمایت نامحدود از اسرائیل برای راضی نگه داشتن انجیلیهای آمریکا که پایگاه مهمی در انتخابات برای هرکسی هستند که آرزوی رسیدن به کاخ سفید را دارد، استفاده میکند. انجیلیها در انتخابات ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ به طور قابل توجهی به ترامپ رأی دادند.
بایدن و مسیحیان صهیونیست
شاید در وهله نخست، مواضع سیاسی شدید فردی که در اولین ماه تصدی ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ تلاش داشت نسبت به رئیس جمهور قبلی یعنی ترامپ خود را میانهروتر نشان دهد، و همزمان نیز ابراز علاقه زائد الوصفی نسبت به رژیم صهیونیستی داشته باشد، عجیب به نظر برسد اما اگر اقدامات سیاسی بایدن را از ابتدا مورد بررسی قرار دهیم این تعجب از بین میرود.
روزنامه انگلیسی گاردین نوشته است که بیش از ۱۶۰۰ تن از رهبران مذهبی آمریکا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بهطور علنی از بایدن حمایت کردند و برخی از رأیدهندگان انجیلی رأی خود را از ترامپ به بایدن تغییر دادند.
حمایت از بایدن اصولاً از سوی کاتولیکها، انجیلیها و پروتستانها صورت گرفت. از آن جمله میتوان به گروشا داون فورد؛ نوه بیلی گراهام و انجیلی مشهور، سوزان جانسون کوک؛ سفیر سابق آمریکا برای آزادی مذهبی، مایکل کینامون؛ دبیر کل سابق شورای ملی کلیساها و جین رابینسون؛ اسقف سابق کلیسای اسقفی اشاره کرد.
در سفر اخیر بایدن به فلسطین اشغالی در سال ۲۰۲۲، یائیر لاپید، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی جمله معروف بایدن در زمان معاونت باراک اوباما را به خبرنگاران یادآوری کرد که گفته است: «اگر من یهودی باشم، حتماً صهیونیست خواهم بود.»
بایدن با این جمله، در ملأ عام اعلام کرد که او یک صهیونیست است و به صهیونیست بودن خود افتخار میکند، اگر چه یهودی نباشد. او تأکید کرد که روح صهیونیسم پس از حلول در پروتستانها و انجیلیها، به کاتولیکها نیز انتقال یافته و در رئیس جمهور آمریکا حلول کرده است.
در همین رابطه، بایدن در دیدار با اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی در ماه اکتبر سال گذشته گفت: «اگر اسرائیل وجود نداشت، باید آن را اختراع میکردیم!»
صهیونیسم مسیحی و دولت نتانیاهو
پیروزی حزب لیکود اسرائیل در انتخابات ۱۹۹۶ میلادی به خصوص پس از انتخاب بنیامین نتانیاهو به نخستوزیری رژیم صهیونیستی، به احیای ائتلاف مسیحی ـ صهیونیستی با احزاب راست صهیونیست کمک بسزایی کرد و نتانیاهو در طول خدمت خود بهعنوان نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل متحد در سال ۱۹۸۵، روابط محکمی با سازمانهای مسیحی صهیونیست برقرار کرد.
نتانیاهو در ابتدای خدمتش، پس از اینکه مشاهده کرد در اثر اختلافات جوامع یهودی در آمریکا، کمکهای سازمانهای یهودی آمریکایی به اسرائیل کاهش یافته است، از سازمانهای مسیحی صهیونیست خواست تا کمکهای مالی خود را برای اسرائیل جمعآوری کنند.
وی همپیمانان خود در احزاب راست مسیحی را تشویق کرد تا کمپینهای رسانهای علیه روند مذاکرات سازش را راهاندازی کنند. در همین راستا، از رهبران مسیحی اصولگرای آمریکا دعوت کرد تا برای اعلام حمایت خود از موضعگیری خصمانه خود نسبت به عملیات سازش، کنفرانسی در فلسطین اشغالی برپا کنند.
زمانی که رهبران مسیحی به آمریکا بازگشتند، یک کمپین رسانهای راهاندازی و از پیشنهاد تقسیم قدس انتقاد کردند. آنها همچنین ادعاهای اسرائیل درباره بدرفتاری دولت فلسطین با مسیحیان را رد کردند.
پس از رسیدن نتانیاهو به قدرت در سال ۱۹۹۶، روابط میان او و مسیحیان صهیونیست در ایالات متحده آمریکا توسعه یافت. آنها رسیدن نتانیاهو به رأس هرم سیاسی در اسرائیل را تحقق پیشگوییهای انجیل و تورات و مقدمهای برای جنگ بزرگ آرماگدون خواهد بود که مسیح پس از ظهور خود بر روی زمین و در آغاز حکومت موعود خود آن را رهبری خواهد کرد.
اما کنارهگیری نتانیاهو از قدرت در سال ۲۰۲۱، حتی برای مدتی کوتاه(کمتر از ۲ سال) تأثیر زیادی بر این روابط گذاشت و با توجه به روابط سردی که اسرائیل با دولت دمکرات بایدن برقرار کرده است، تا امروز به حالت گذشته خود بازنگشته است.
مجله آمریکایی فارین پالیسی به حمایت مسیحیان انجیلی آمریکا از اسرائیل طی دوره ریاست جمهوری ترامپ که همزمان با نخستوزیری نتانیاهو در اسرائیل بود پرداخته و گفته است که این مسیحیان انجیلی جایگاهی بالاتر از یهودیان آمریکا نزد اسرائیل دارند.
ران درمر، نماینده نتانیاهو در آمریکا در مصاحبه با تلویزیون اسرائیل گفت که جامعه مسیحی انجیلی، جامعه یهودیان آمریکا به عنوان مهمترین متحدان سیاسی اسرائیل در ایالات متحده را تحتالشعاع قرار داده است.
درمر گفت: مردم باید بفهمند که ستون فقرات حمایت از اسرائیل در ایالات متحده مسیحیان انجیلی هستند. حدود ۲۵ درصد آمریکاییها مسیحی انجیلی هستند و کمتر از ۲ درصد آمریکاییها را یهودیان تشکیل میدهند. لذا اگر فقط به اعداد و ارقام نظری بیفکنید، باید زمان زیادی را صرف کنید تا به تعداد مسیحیان انجیلی برسید.
نتانیاهو در گردهمایی مسیحیان انجیلی در سال ۲۰۱۷ در کنفرانس سالانهای که از سوی مسیحیان متحد برای اسرائیل برگزار شد، گفت: «اسرائیل هیچ دوستی بهتر از شما در آمریکا ندارد.»
پیشنویس قانون دعوت به مسیحیت در اسرائیل
در اقدامی که حقیقت دشمنی یهودیان و صهیونیستها با دین مسیحیت و ترس شهرکنشینان اسرائیلی از نفوذ مسیحیان در جامعه یهودی را آشکار میکند، علیرغم رابطه نزدیک و عمیق معنوی بین اسرائیل و مسیحیان صهیونیست آمریکایی، حزب مذهبی «یهودیت تورات»، شریک دولت اسرائیل، در مارس ۲۰۲۳ پیشنویس قانونی را ارائه کرد که مسیحیان اسرائیلی و خارجی را از اشتراک عقیده مسیحیت خود با دیگر اسرائیلیها منع میکند.
بر اساس پیشنویس این قانون، «کسی که به طور مستقیم، دیجیتالی، از طریق پست یا از طریق اینترنت با شخصی به منظور ترغیب وی به تغییر دین، ارتباط برقرار کند، به یک سال زندان محکوم میشود.» پیشنویس این قانون دلیل این مطلب را اینگونه توضیح میدهد که «اخیراً، تلاشهای گروههای تبلیغی، بهویژه مسیحیان، برای ترغیب به تغییر دین افزایش یافته است».
این لایحه واکنشهای خشمگینانهای را در میان انجیلیها در ایالات متحده برانگیخت. سام براون بک، فرماندار سابق کانزاس و سناتور سابق ایالات متحده در شبکه ایکس نوشت: «کشورهای آزاد و دموکراتیک تبادل آزاد افکار را ممنوع نمیکنند. این شامل اعتقادات مذهبی هم میشود.»
نتیجه
باید به این نکته اشاره کرد که تأثیر بعد مذهبی یا معنوی بر موضوع روابط استراتژیک ائتلافی بین دولتهای آمریکا و اسرائیل مهم و خطرناک است، اما همچنان تحت تأثیر منافع ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی دو طرف است. بدون نادیده گرفتن این واقعیت که بایدن و ترامپ و اکثر رؤسای جمهور پیش از آنها در واقع افراد متدین یا متعهد با یک رویکرد مذهبی یا سازمانی مشخص نبودند. این موضوع در مورد رهبران رژیم صهیونیستی، از دیوید بن گوریون، بنیانگذار این رژیم تا نتانیاهو نیز صدق میکند.
تلاش برای تصویب قانونی علیه هرگونه اقدامی برای «مسیحی کردن» یهودیان نشان داد که صهیونیستهای این رژیم در ماهیت اعتقادات یا اصول خود با صهیونیستهای مسیحی در ایالات متحده متفاوت هستند و تنها در مورد حمایت از اسرائیل با یکدیگر توافق دارند.
آنچه عجیب بودن این رابطه و فقدان اصول فکری و اخلاقی آن را تأیید میکند، حملات اسرائیل است که در سالهای اخیر علیه کلیساها، صومعهها و گورستانهای مسیحیان فلسطینی، بهویژه در منطقه قدس و شهرهای مجاور آن تشدید شده است، که نتانیاهو سعی داشت برای حفظ روابط متمایز خود با مسیحیان صهیونیست در آمریکا که در طول دهههای گذشته صدها میلیارد دلار تحت عناوینی چون کمکهای بشردوستانه، اجتماعی و فرهنگی برای این رژیم درآمد داشته است، تأثیرات آن را محدود کند.
ترجمه از فرشته صدیقی
انتهای پیام/