خبری تحلیلی فرقه نیوز

کد خبر: ۲۴۶۸
تاریخ انتشار: 26 دی - 1394 13:21

یوگا عرفانی در کالبد ورزش

یوگا یکی از عرفان های نوظهور است که از کتابخانه ها و باشگاه های ورزشی کشور عبور کرده و به خانواده ها و مدارس رسوخ کرده است.
یوگا

فرقه نیوز-بخش عرفان های نوظهور، یوگا یکی از عرفان های نوظهور است که از کتابخانه ها و باشگاه های ورزشی کشور عبور کرده و به خانواده ها و مدارس رسوخ کرده است. امروزه روش های مختلف یوگا در کشور ما زیر نظر فدراسیون ورزش های همگانی آموزش داده می شود. در کشور ما برخی خیال می کنند یوگا یک ورزش است، در حالی که بزرگان و مربیان و صاحب نظران یوگا بر عرفانی بودن آن تأکید دارند و حتی ورزش خواندن آن را توهین تلقی می کنند.

یوگای موسوم به(ساهاجا یوگا) که رهبر آن خانم شری ماتاجی است، به عنوان عرفان یوگا شناخته می شود. جلال موسوی نسب ملقب به آناندا جیوتی که پدر یوگای ایران است و بالغ بر پنجاه عنوان کتاب در زمینه یوگا نوشته یا ترجمه کرده است، به شدت با ورزش خواندن یوگا مخالف است و می گوید یوگا باید به عنوان یک عرفان و آیین مطرح شود تا این که به عنوان ورزش شناخته شود. او در مقدمه کتاب «هاتا یوگا» چنین می نویسد: مرکز تحقیقات علمی بین المللی یوگا که در حال حاظر به صورت B.Y.B تا سطح فوق دکترا در علوم روحی دانشجو تربیت می کند هشدار می دهد که «پرهیز کنید از معلمی که یوگا را ورزش بداند.»

موسوی نسب در صفحه 41 کتاب گنجینه اسرار یوگا می گوید: « معتقدم آنهایی که یوگا را ورزش می خوانند، به فرهنگ خیانت می کنند تا دشمنان ملی را شاد کنند!» وی همچنین معتقد است ادیان الهی از جمله اسلام ناقص هستند و این آیین یوگا است که به کمال رسیده است و در صفحه 48 کتاب گنجینه اسرار خود می گوید: « تمام ادیان از جمله اسلام و مسیحیت متناسب با زمان و شعور انسان، هر یک درک خاصی از عملکرد ذهن داشته اند که اغلب نارسا بوده و موجب اختلاف است!»

بسیاری از یوگاکاران در ایران تصور می کنند یوگا بر پایه مبانی اعتقادی و اخلاقی دین اسلام است که این تصور ناشی از ضعف شناخت صحیح از مبانی اعتقادی اسلام و کلام اسلامی است. به عنوان مثال در یوگا به جای تأکید بر رسالت و نبوت و امامت، بر نقش گورو که رهبر و پیشوای یوگا است و تقدس گورو تأکید می شود. در یوگا کتاب های کهن یوگا مانند کتب آسمانی تلقی می شوند و مطالعه این کتاب ها به عنوان نیایش و عبادت توصیه می گردد.

در آموزه های یوگا، آیین بودایی و هندی و شرک آلود هند و خدایان هندو تقدیس می شوند؛ تبلیغ مفهوم تناسخ و تزریق اعتقاد به مفهوم تناسخ که در کلام و فلسفه اسلامی به طور کامل رد می شود، در یوگا و آموزه های آن بسیار تبلیغ می شود! در یوگا جایگاهی بیشتر از نام برای خدا در نظر گرفته نشده است و به جای خداوند متعال، روح و روان و ذهن در آرامش و سامان یافته انسان مد نظر است بدون اینکه نسبت آن با خداوند در نظر گرفته شود و یا جایگاهی برای خدا در درونیات انسان در نظر گرفته شود.

تعلیمات و آموزش های یوگا در سه زمینه حرکات بدنی، دستورات ذهنی و تکنیک های تنفسی خلاصه می شود که از همه مهمتر، تمرین های ذهنی و دورنی است؛ سیری که در تخلیه ذهن و سکوت آن خلاصه شده است و این تمرکز به روی ذهن آرام و خالی از دغدغه به پرهیز از نگرش نسبت به خدا، دین و معاد منجر می شود؛ زیرا برای رسیدن به درک صحیح از صفات و اسماء اقدس الهی، باید از سکون و سکوت دوری گزید و ذهن را در دریای مواج معارف و عقاید غوطه ور ساخت.

مسعود شریفی رییس کمیته یوگای استان اصفهان در گفت و گوی خود با خبرگزاری فارس آن را عرفان نامیده است.

حجت الاسلام و المسلمین سید روح الله فیاض، مسؤل مجموعه فرهنگی امام علی(ع) و استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، درباره اثراتی که در عرفان های کاذب و فرقه های مختلف بر روی انسان پدید می آید تصریح کرد: بعضی افراد به کل منکر اثرات و توانایی های اساتید عرفانی های نوظهور می شوند، در صورتی که این چنین نیست و مواردی بوده که افراد با حضور در برنامه های عرفان های کاذب، به مقاصدی دست پیدا کرده اند؛ اما باید علت این توانایی ها و منشأ آن برای همگان مشخص شود و معلوم شود که این توانایی ها منبعی شیطانی و غیر الهی دارد.

استاد حوزه و دانشگاه ضمن تصریح بر توانایی های روح انسان بر انجام دادن برخی اعمال ماورای طبیعت افزود: بیشتر از این که اثر بخشی امری مهم باشد، باید به منبع آن و وسیله آن توجه کرد؛ زیرا هدف توجیه کننده وسیله نیست و برای ارزیابی یک مکتب باید بیشتر از آثار ماورای طبیعت و خارق العاده آن منبع این آثار را بررسی کرد و بر این که آیا این توانایی ها در چارچوب شریعت کسب شده یا این که دارای منشأ و ریشه غیر الهی است، دقت نظر داشت.

حجت الاسلام فیاض اظهار داشت: مرز حق و باطل به بهانه پاک بودن سیرت و دل در عرفان های کاذب برداشته می شود و عملا نمی توان جریانی و یا شخصی را به عنوان باطل معرفی کرد و دیگر جایگاهی برای ظلم ستیزی و دفاع از حق وجود ندارد و این در حالی است که دین حق و باطل را مشخص کرده است و حق یک موضوع واحد است، نباید حق و باطل را در هم آمیخت و این مسأله آسیب بسیار ظریفی است.

در سیستم تغذیه یوگا به شدت از گوشت خواری با توجیه این که خوردن گوشت موجب رشد روحیه اعتراض و تهاجم در انسان می شود نهی شده است؛ در صورتی که انسان اگر دارای روحیه اعتراض و تقابل نباشد، همواره در مذلت و ضعف به سر برده و در حقیقت نگرشی از این دست موجب گسترش ظلم و استبداد در جهان می شود و به همین خاطر است که شاهد هستیم نظام لیبرال غرب که همواره به دنبال سلطه بر دیگران هستند، به خوبی از بزرگان و اساتید یوگا و عرفان هایی از این دست استقبال می کنند و حتی دانشگاه هایی در غرب یوگا را به عنوان یک معنویت جدید که بر تسامح و سهل انگاری و ذات پنداری و معنا گرایی بنیان شده است، در بین افراد جامعه ترویج می کنند.

اگر چه مصرف فراوان گوشت در اسلام نیز توصیه نشده،اما با ترک دائم آن هم مخالفت شده است و تأکید می کند که هر چهل روز یک بار باید حتما گوشت مصرف شود.

 

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
آخرین اخبار