۰۸:۴۸
۱۴۰۳/۰۵/۱۰

شیعیان پاراچنار، قربانی دو سویه اسلام آمریکایی

منطقه پاراچنار، واقع در شمال غرب پاکستان، بار دیگر شاهد موجی از خشونت‌ها علیه جامعه شیعیان و پیروان اهل بیت علیهم السلام بوده است.
کد خبر: ۱۸۰۸۶

پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز: درگیری‌ها و تبادل آتش میان تروریست‌های تکفیری و شیعیان پاراچنار پس از گذشت ۶ روز همچنان ادامه داشته و تاکنون بیش از ۳۰ نفر از شیعیان پاراچناری در نتیجه حمله تروریست‌های تکفیری به شهادت رسیدند.

گزارشی از درگیری‌های جدید

منطقه پاراچنار، واقع در شمال غرب پاکستان و نزدیک به مرز افغانستان، بار دیگر شاهد موجی از خشونت‌ها علیه جامعه شیعیان و پیروان اهل بیت علیهم السلام بوده است. در روزهای اخیر، حملات سنگین و آتشباری عناصر تکفیری باعث شده وضعیت امنیتی در این منطقه به شدت بحرانی شود.

به گزارش منابع محلی، این حملات که توسط گروه‌های تروریستی تحریک طالبان پاکستان و لشکر جهنگوی صورت گرفته، منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر از ساکنان محلی شده است.

مهندس حمید حسین نماینده مردم پاراچنار در مجلس ملی پاکستان ضمن اعلام تداوم درگیری‌ها در منطقه شیعه نشین پاراچنار اظهار داشت: در نتیجه این درگیری‌ها تاکنون بیش از ۳۰ تن از مبارزان شیعه به شهادت رسیده و ۱۴۵ تن دیگر نیز مجروح شدند.

وی افزود: هرگونه رفت و آمد در جاده پیشاور به پاراچنار نیز مسدود شده است و همین امر منجر به کاهش ذخایر داروها در بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها شده است.

علی هادی عرفانی نماینده مردم پاراچنار در مجلس محلی ایالت خیبر پختونخوا نیز ضمن انتقاد از ناتوانی دولت و نهادهای امنیتی در اجرای آتش بس در منطقه گفت: دولت باید اقدامات فوری خود برای آتش بس و پایان درگیری‌ها را به کار بندد.

برخی منابع نیز تعداد کشته‌ها را تا ۵۰ نفر نیز ذکر کرده‌اند.

بهانه درگیری

گروه‌های شیعه پاکستانی می‌گویند عناصر تکفیری با همدستی تروریست‌ها به بهانه منازعات بر سر زمین و مزارع ساکنان شیعه این منطقه را هدف قرار می‌دهند.

تصور حسین شهزاد خبرنگار پاکستانی در گزارشی پیرامون این درگیری‌ها می نویسد: واقعیت این است که یک شهروند شیعه چند قطعه زمین داشته و با همسایه خود که از اهل سنت بوده بر سر آن دچار اختلاف می شود. رقابت خانوادگی این دو نفر بسیار قدیمی است و بدین ترتیب دعوا برای یک قطعه زمین به جنگ شیعه و سنی تبدیل شد که اکنون بهانه‌ای است به دست تکفیری‌ها. درگیری از عشایر روستاهای بوشهره و مالی خیل شروع شد که اکنون گسترش یافته است. بزرگراه پاراچنار برای انواع تردد بسته است، شهروندان به دلیل بسته بودن بزرگراه و درگیری های مداوم در پاراچنار با مشکل مواجه هستند.

دولت پاکستان و بی‌توجهی به وضعیت پیروان مذهب اهل بیت علیهم السلام

دولت پاکستان با قطع اینترنت و خدمات تلفن همراه در منطقه، عملاً این بحران را از دید رسانه‌ها و جامعه بین‌المللی پنهان کرده است. این اقدام به نوعی نشان‌دهنده بی‌توجهی و عدم مسئولیت‌پذیری دولت در قبال امنیت و حقوق شهروندان پاکستانی دارای مذهب شیعه است.

از سوی دیگر منابع آگاه محلی خبر می دهند که این درگیری ها با چراغ سبز دولت، ارتش و نهادهای امنیتی پاکستان صورت می گیرد و تروریست های تکفیری از پشتیبانی میدانی و تسلیحاتی نیروهای مسلح پاکستان به ویژه نیروهای سپاه مرزی و ارتش برخوردارند.

تصاویر منتشر شده از خمپاره های شلیک شده به سمت مناطق شیعه نشین این ادعای منابع آگاه مبنی بر نقش نیروهای مسلح پاکستان در حمله علیه شیعیان را تایید می کند، در این تصاویر می توان به وضوح مشاهده کرد خمپاره‌های شلیک شده به سمت روستای بغدی پاراچنار متعلق به نیروهای مسلح پاکستان هستند.

در پست منتشر شده در شبکه اجتماعی ایکس مشاهده می شود که تروریست های تکفیری با نصب بلندگو بر روی خودروها به گشت زنی در کوچه ها مشغول بوده و در آن از مردم و جوانان برای مشارکت در جنگ علیه شیعیان دعوت می کنند.

تروریست‌های تکفیری با کافر خواندن شیعیان و با اشاره به اهانت آن‌ها به اصحاب پیامبر(ص) فتوای واجب بودن جهاد علیه شیعیان را صادر کردند.

تمامی این اقدامات در حالی صورت می گیرد که پلیس، نهادهای امنیتی و مقامات محلی هیچ واکنشی به آن نداشته‌اند و تاکنون هیچ اقدام قانونی علیه مخربان امنیت و دعوت کنندگان به مبارزه صورت نگرفته است.

واکنش علامه جعفری

علامه «ناصر عباس جعفری»، رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین، از ارتش و دولت پاکستان خواسته است تا اقدامات جدی برای محافظت از شیعیان و مجازات عوامل این جنایات انجام دهند.

وی هشدار داد که اگر دولت در این زمینه کوتاهی کند، مردم از سراسر پاکستان برای حمایت از مظلومین «پاراچنار» به این منطقه خواهند آمد.

نیاز به واکنش بین‌المللی

وضعیت بحرانی شیعیان در پاراچنار پاکستان و مسلمانان در هند، نیازمند توجه و اقدام فوری از سوی جامعه بین‌المللی است. سکوت رسانه‌ای و عدم پوشش کافی این بحران‌ها، مظلومیت اقلیت‌های مذهبی را دوچندان کرده و امکان رسیدگی به حقوق انسانی آن‌ها را کاهش داده است.

 

منبع: پایگاه خبری تحلیلی سیاق

گزارش خطا
ارسال نظر