به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرقه نیوز حجّتالاسلام دکتر احمد منصوری، مدرس حوزه و دانشگاه و مدیر گروه علمی نقد نئوآتئیسم موسسه راهبردی حق پژوهی مشهد به مناسبت سالروز صدور حکم تاریخی ارتداد سلمان رشدی یادداشت زیر را نوشت:
سلمان رشدی، علاوه بر علنی کردن الحاد خود بهصورت سازماندهیشده آن را در جهان تبلیغ کرد؛ او با چاپ کتاب کفرآمیز «آیاتشیطانی»، اعتقادات اسلامی را به استهزاء گرفت و به پروردگار جهانیان و پیامبران الاهی توهین نمود. صدور حکم تاریخی ارتداد سلمان رشدی توسط امام خمینی (ره) در بیست و پنجم بهمن سال هزار و سیصدو شصت و هفت، هشداری بود نسبت به نبرد تمام عیار تبلیغاتی و جنگ رسانهای نظامسلطه که در برابر اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله و سلم) آغاز شده بود. ایشان در سوم اسفند همان سال یعنی نه روز پس از صدور حکم ارتداد، در پیام «منشور روحانیت» به طور تفصیلی این موضوع را مورد توجه قرار داده، میفرماید: «استکبار غرب شاید تصور کرده ... ما درجا مىزنیم و از اجراى حکم خداوند بزرگ صرفنظر مىنماییم. خیلى جالب و شگفتانگیز است که این به ظاهر متمدنین و متفکرین وقتى یک نویسنده مزدور با نیش قلم زهرآگین خود احساسات بیش از یک میلیارد انسان و مسلمان را جریحهدار مىکند و عدهاى در رابطه با آن شهید مىشوند، برایشان مهم نیست و این فاجعه عین دموکراسى و تمدن است اما وقتى بحث اجراى حکم و عدالت به میان مىآید، نوحۀ رأفت و انسان دوستى سر مىدهند... قضیۀ آنان قضیۀ دفاع از یک فرد نیست، قضیۀ حمایت از جریان ضد اسلامى و ضدارزشى است که بنگاههاى صهیونیستى و انگلیس و امریکا به راه انداختهاند ...» امام خمینی(ره) در ادامه پیام نسبت به اقدام هتاکانه سلمان رشدی اینگونه هشدار میدهد که اینها «نتیجه نفوذ بیگانگان در فرهنگ مکتب اسلام است که اگر غفلت کنیم این اول ماجراست و استعمار از این مارهاى خطرناک و قلم به دستان اجیر شده در آستین فراوان دارد».
ایشان(ره) در ادامه، چهره واقعی دنیای استکبار را اینگونه توصیف میفرماید:« این یک نمونه است که خدا مىخواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز «آیات شیطانى» در این زمان اتفاق بیفتد و دنیاى تفرعن و استکبار و بربریت چهره واقعى خود را در دشمنى دیرینهاش با اسلام برملا سازد تا ما از سادهاندیشى به درآییم و همه چیز را به حساب اشتباه و سوءمدیریت و بىتجربگى نگذاریم و با تمام وجود درک کنیم که مسئله اشتباه ما نیست، بلکه تعمد جهانخواران به نابودى اسلام و مسلمین است و الاّ مسئله فردى سلمان رشدى آنقدر برایشان مهم نیست که همه صهیونیستها و استکبار پشت سر او قرار بگیرند».
لازم به یادآوری است که ارتداد ضوابط و شرایط سختگیرانهای دارد و از این رو ارتداد افراد بر هر کسی ثابت نمیشود؛ مثلا گاهی از افراد در شرایط سخت، سخنان و اعمال کفرآمیزی صادر شود و یا با اکراه و در شرایط غیر عادی و عصبانیت شدید کنترل خود را از دست داده و بدون اختیار سخنی کفرآمیز بر زبان جاری میکند، در این شرایط نمیتوان فرد را ملحد و مرتد نامید؛ بنابراین احکام ارتداد در حالات عادی مترتب میشود چرا که ارتداد یک حکم بسیار سخت است و اسلام به این راحتی حکم ارتداد کسی را صادر نمیکند، بلکه باید دلایل متقن برای ارتداد افراد وجود داشته باشد که امثال سلمان رشدی از این قبیل هستند.
پایان/